İsrailli buzcular, Türk misafirperverliğinden memnun

İsrailli buzcular, Türk misafirperverliğinden memnun -Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonunca (IIHF) düzenlenen 18 Yaş Altı Dünya Şampiyonası müsabakaları için Türkiyeye gelme konusunda endişe yaşayan İsrail ekibi, gördükleri misafirp


KOCAELİ (A.A) - Tahir Turan Eroğlu - Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonunca (IIHF) düzenlenen 18 Yaş Altı Dünya Şampiyonası müsabakaları için Türkiyeye gelme konusunda endişe yaşayan İsrail ekibi, gördükleri misafirperverlik karşısında, Türk ekibini İsraile davet etti.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Salonunda Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunun (TBHF) ev sahipliğinde yapılan şampiyonanın 3. Klasman B Grubunda Türkiye, Güney Afrika ve İrlanda ile mücadele eden İsrail ekibini, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri koruyor.
     İsrailli sporcular için kaldıkları otelden, antrenman ve müsabakaların yapıldığı tesise, hatta patenlerini buza basana kadar uzman koruma polisler nezaretinde adeta VIP koruma sağlanıyor.
     İsrail Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Eran Aharonovitch, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede tedirgin olacak bir ortamda bulunmadıklarını belirterek, Türkiyeyi çok sevdik, çok iyi karşılandık dedi.
     Federasyonlarının, Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu ile yakın ilişkilerinin bulunduğunu ifade eden Aharonovitch, Türkiyeye daha önce 7 defa geldiğini, fırsat buldukça da gelmek istediğini kaydetti.
    
     -Her geldiğimde Türkiyeyi daha çok seviyorum-
    
     Türkiyeye her geldiğinde ülkeyi daha çok sevdiğini anlatan Aharonovitch, şöyle konuştu:
     Arkadaş olduğumuzu düşünüyorum. Türkiyeye her geldiğimde daha çok seviyorum. Yemeklerine hayranım, ülkemden daha fazla insanın gelmesini arzu ederim. Antalya başta olmak üzere diğer tatil bölgelerine, İstanbula gelmiştim. Türkiyeyi seviyorum. Gelecek yıl bir turnuvaya ev sahipliği yapmak ve biz de Türkiyeyi misafir etmek isteriz.
     Şampiyonaya 16-2lik İrlanda galibiyetiyle başlamanın mutluluk verici olduğunu vurgulayan Aharonovitch, Bir sonraki puanı almak için Türkiye maçını bekliyoruz. Burada 4 takım var, 18 yaş altı olduğu için her an her şey olabilir diye konuştu.
     Aharonovitch, İsrailin müsabakalardan şampiyon olarak ayrılacağına inandığını sözlerine ekledi
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İsrailli buzcular, Türk misafirperverliğinden memnun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER