İstiklal Marşının Kabulünün 92. Yıl Dönümü

İstiklal Marşının Kabulünün 92. Yıl Dönümü -AK Parti Samsun Milletvekili Yeni, İstiklal Marşımız ve onun şairi Mehmet Akif Ersoy, sahip çıkmamız ve nesilden nesile aktarmamız gereken önemli değerlerimizdir


SAMSUN (A.A) - AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, İstiklal Marşımız ve onun şairi Mehmet Akif Ersoy, sahip çıkmamız ve nesilden nesile aktarmamız gereken önemli değerlerimizdir dedi.
     Yeni, İstiklal Marşının Kabulünün 92. Yıl Dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, kalabalıkları millet yapan önemli unsurlardan birinin milli şuur olduğunu ifade etti.
     İstiklal Marşımızın şairi vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, hayatı boyunca milleti ve ülkesi için göstermiş olduğu millî mücadele şahsiyeti ve maneviyatını özüyle ve sözüyle ortaya koymuştur diyen Yeni, masajında şu ifadelere yer verdi:
     İstiklal Marşımız ve onun şairi Mehmet Akif Ersoy, sahip çıkmamız ve nesilden nesile aktarmamız gereken önemli değerlerimizdir. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımızın ifade ettiği ruh ve manayı derinden yaşayan, hassasiyetleri için fedakarlık yapmaktan çekinmeyen ideal bir insandı. Üstün şahsiyetine örnek oluşturan davranışları, dostlarıyla münasebetleri, Kurtuluş Savaşındaki eşsiz gayretleri, gurbet hayatı, sanatı, sanatının özellikleri, şiirimize getirdiği yeni yaklaşımlarıyla hayatı birçok bakımdan bizlere örnektir. İstiklal Marşını okuyan insan ümit içinde, göğsündeki imanı siper edinerek engelleri aşmayı, vatanını canından aziz tutmayı, vatanın semalarında bayrağın durmadan dalgalanması gerektiğini bütün derinliğiyle hisseder. İşte bu sebeple İstiklal Marşı milletimizin ortak sesi ve vicdanını temsil etmeye devam edecektir. İstiklal Marşımızın kabulünün 92nci yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum. Başta İstiklal Marşı ve şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, bu büyük eseri aziz milletimize armağan eden Büyük Millet Meclisimizin bütün üyelerini, Çanakkale ve İstiklal Savaşımızın şehit ve gazilerini, saygıyla, rahmetle, şükranla anıyorum.
    
     Muhabir: Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber İstiklal Marşının Kabulünün 92. Yıl Dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER