İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü


VAN (A.A) - Vanda, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü çerçevesinde program düzenlendi.
     İskele İmam Hatip Lisesinde düzenlenen etkinlikte, İstiklal Marşının şairi Mehmet Akif Ersoy anıldı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Mehmet Akif Ersoyun hayatını konu alan bir sinevizyon gösterisi sunuldu. İskele İmam Hatip Lisesi öğrencileriyse, Ersoyun şiirlerini seslendirdi.
     Etkinlikte konuşan Vali Münir Karaloğlu, İstiklal Marşının mısralarını okuyarak sözlerine başladı.
     Karaloğlu, şunları ifade etti:
     Ersoy, İstiklal Savaşımızı, ölüm kalım mücadelemizi, şehit ve gazilerimizi, cennet vatanımızın vazgeçilmezliğini ve de bağımsızlık yükümüzü ne de güzel özetlemektedir. Ecdadımız, topraklarımızı işgal ve insanımızı esir etmeye çalıştığı o zorlu süreci, birlik ve beraberlik ruhuyla aşabildi. İstiklal Marşımız da, başarı dolu o hikayenin özüdür, nişanesidir. Bundan 92 yıl evvel, 12 Mart 1921de kabul edilen İstiklal Marşımız, Mehmet Akifin samimi kişiliğiyle yoğrulmuş, gönlünde mayalanmış, sıcak ikliminde yeşermiş ve milletimizin ilk meclisinde boy vermiştir. Bundan dolayıdır ki İstiklal Marşımız, tıpkı vatanımız, bayrağımız, özgürlüğümüz, dinimiz, örfümüz, birlik ve beraberliğimiz gibi son derece önemlidir ve vazgeçilmezdir.
     Etkinlik, İskele İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Bir gazinin verdiği ders isimli tiyatro gösterisi ile devam etti.
     Ardından davetlilere, Kurtuluş Savaşında başka yemek olmadığı için askerlerin yediği şekersiz üzüm hoşafı ve kepekli ekmek ikram edildi.
     Etkinliğe Vali Karaloğlu, Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, Milli Eğitim Bakanlığı Başdenetçisi Yakup Özkan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ebubekir Kaçmaz, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER