İsveçli kuş gözlemcisi Acı Gölü mercek

İsveçli kuş gözlemcisi Acı Gölü mercek altına aldı -Gözlemci Adre Ahrberg: Acı Göl, bütün dünyadan kuş gözlemcilerini çekebilecek potansiyele sahip. Yalnızca kuş gözlemcileri için değil ekolojiyle ilgilenenler için de çok önemli bir ala


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Başmakçı ilçesinde bulunan, 135 kuş türünü barındıran Acı Göl, İsveçli kuş gözlemcisi Andre Ahrbergin ilgisini çekti.
     Sveriges Lantbruks Universitet (İsveç Tarım Üniversitesi) öğrencisi olan Andre Ahrberg, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuşlarla çok ilgilendiğini, bu nedenle Başmakçıdaki Acı Göle geldiğini söyledi.
     3 yıldır kuş gözlemciliği yaptığını belirten Ahrberg, Acı Gölde çok sayıda flamingo, kara leylek gibi daha önce görmediği kuş türlerini bir arada görmenin heyecanını yaşadığını bildirdi.
     Acı Göldeki kuşların video ve fotoğraflarını çektiğini ifade eden Ahrberg, şöyle konuştu:
     Henüz tanımlayamadığım kuşları daha sonra araştırarak inceleyeceğim. Acı Göl, bütün dünyadan kuş gözlemcilerini çekebilecek potansiyele sahip. Yalnızca kuş gözlemcileri için değil ekolojiyle ilgilenenler için de çok önemli bir alan. Ne kadar çok farklı tür ve canlı varsa orada doğal ortamın bozulmadığı anlamına gelir. Bunu başka bölgelerle karşılaştırmak benim için önemli. İsveçte Acı Göl bölgesi gibi birçok canlı türünün bulunduğu yerler tahlil edilerek koruma altına alınır. Acı Göl de hassasiyet gösterilmesi gereken nadir yerlerden biri.
     Topladığı verileri çıkaracağı kitap için kaynak olarak kullanacağını söyleyen Ahrberg, Acı Gölün dünyaya tanıtılması için çok önemli görüntüler çektiğini belirtti.
     Ahrberg, yöre insanın sıcaklığından, misafirperverliğinden ve samimiyetinden çok etkilendiğini gittiği her yerde anlatacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Esma Eser / Mustafa Güngör
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber İsveçli kuş gözlemcisi Acı Gölü mercek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER