İTOdan Samsunlu şehit adına okul

İTOdan Samsunlu şehit adına okul -İTO, terörle mücadelede şehit olan askerler anısına 13 ilde yaptırdığı okullardan ilkini Samsunda hizmete açtı


SAMSUN (A.A) - İstanbul Ticaret Odası (İTO) terörle mücadelede şehit olan askerler anısına 13 ilde yaptırdığı okullardan ilkini Samsunda hizmete açtı.
     İTO tarafından Terme ilçesinde Samsunlu Şehit Kibar Korhan Koç adına yaptırılan 12 derslikli ilköğretim okulu ile 6 daireli öğretmen lojmanının açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Törene İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ile kamu kurum ve kuruluşların üst düzey yetkilileri, şehit Koçun yakınları ve vatandaşlar katıldı.
     Törende konuşan Yalçıntaş, İTO olarak 2008 yılında Anadolunun dört bir köşesinde şehitler için okul yaptırma kampanyası başlattıklarını söyledi.
     Yalçıntaş, Bunun, kurtuluşumuzda ilk adımın atıldığı şehir olan Samsunumuzdan başlaması gerektiğini düşündük. Bu kapsamda, bu okulların ilkini Terme Ticaret Odasının girişimleriyle Terme ilçesinde 12 derslikli ilköğretim okulu ve Ambartepe beldesinde 6 daireli öğretmen lojmanını tamamlayarak başladık diye konuştu.
     Anadoluda yapılan okullara Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün talimatıyla o bölgede doğmuş terörle mücadelede şehit olmuş askerlerin ismini verdiklerini anlatan Yalçıntaş, Bu okulda ülkemize hizmet edecek nice gençlerin yetişeceğini bilmenin huzuru bize yeter şeklinde konuştu.
    
     -Şehit babası gibi kendisi de helikopter pilotu-
    
     Şehit babası Kibar Korhan Koç gibi kendisinin de askeri helikopter pilotu olduğunu anlatan üsteğmen Emdullah Serhat Koç,Babamı Tunceli kırsalında helikopter kazasında kaybettik, şimdi onun anısına böyle bir okul yapılması bizi hem gururlandırdı hem duygulandırdı. Her karesi şehit kanıyla sulanan ülkemize ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz ifadesini kullandı.
     Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise, eğitimde kalite ve başarının her tarafa yayılması için hayırsever kişi ve kurumların devletle birlikte eğitim yatırımlarına devam ettiğini kaydetti.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber İTOdan Samsunlu şehit adına okul Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER