İzmirde madeni yağ operasyonu

İzmirde madeni yağ operasyonu -Aliağa Limanında, temizleme sıvısı olarak beyan edilen 120 ton madeni yağa el konuldu (Fotoğraflı - Görüntülü)


İZMİR (A.A) - Aliağa Limanında, temizleme sıvısı olarak beyan edilen 120 ton madeni yağa el konuldu.
     İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, madeni yağların usulsüz olarak akaryakıt olarak kullanımının önüne geçmek amacıyla sanayici oldukları beyanıyla vergi muafiyeti ve indiriminden yararlanmak isteyen petrol ve petrol ürünleri ithalatı gerçekleştiren firmalara yönelik çalışma başlatıldı.
     Çalışmalar kapsamında, Aliağa Limanı Gümrüğünden yapılacağı belirlenen 120 ton madeni yağ girişini incelemeye alan ekipler, gümrüğe matbaada temizleme sıvısı olarak kullanılacağı beyan edilen madeni yağı ithal eden firmanın bildirdiği Torbalıdaki merkezinin tamamen boş olduğu, firmanın üretim yeri olarak gösterdiği adreste de bir marangoz atölyesinin bulunduğu, ayrıca firmanın sahibi görünen kişinin Şanlıurfanın Ceylanpınar ilçesinde asgari ücretle çalışan bir işçi olduğunu tespit etti.
     Elde edilen bilgiler doğrultusunda, limanda bekleyen ve piyasa değeri yaklaşık 360 bin lira olan 120 ton madeni yağa el konuldu.
     Soruşturma kapsamında paravan şirketin sahibi olarak görünen ve asgari ücretle çalıştığı tespit edilen işçinin de aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu uyarınca suç duyurusunda bulunuldu.
     Bu arada, Aliağa Limanında son dönemde, akaryakıt türevi eşyalarla ilgili yapılan el koyma işlemleri nedeniyle söz konusu firmanın, limanda bekleyen malı gümrük işlemlerini tamamlaması için Hakkarinin Yüksekova ilçesi merkezli bir firmaya devretmeye çalıştığı bildirildi.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmirde madeni yağ operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER