İzmirdeki seri cinayet davası

İzmirdeki seri cinayet davası -İzmirde, peş peşe 3 cinayet işlediği iddiasıyla hakkında, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılan Hamdi Ayrinin yargılanmasına devam edildi


İZMİR (A.A) - İzmirde, peş peşe 3 cinayet işlediği iddiasıyla hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılan Hamdi Ayrinin yargılanmasına devam edildi.
     İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Hamdi Ayri ile öldürülen Ayşe Selen Ayla, Esra Yaşar ve Mustafa Hasın yakınları ile taraf avukatları katıldı.
     Duruşmada, müdahil olan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Siyah Pembe Üçgen İzmir Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları ile Ayrımcılığına Karşı Dayanışma Derneği avukatları ve temsilcileri ile davayı takip eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da hazır bulundu.
     Heyet değişikliği nedeniyle eski zabıtların okunduğu duruşmada, söz alan Ayşe Selen Aylanın anne ve babasının avukatı İsmail Tünür, davanın başından beri sanığın maktulleri tesadüfen öldürmediğini, tasarlayarak öldürdüğünü savunduklarını söyledi.
     Avukat Tünür, Ayşe Selen Aylanın çocukluk arkadaşı olan S.G. ile olay günü çok sık mesajlaşıp telefonla görüşmesi nedeniyle bu kişinin telefon kayıtlarının istenmesini talep ettiklerini kaydetti.
     Mahkeme Heyeti Başkanı Menderes Yılmaz, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına (TİB) yazı yazılarak, müdahillerin talep ettiği telefon numarasının kayıtlarının dökümlerinin istenmesine karar verdi.
     Sanığın tutukluluk halinin devamına karar karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.
     Bu arada, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Siyah Pembe Üçgen Derneğine üye bir grup, duruşma öncesinde, cinayete kurban giden diğer ailelerin de katılımıyla basın açıklaması yaparak, kadınlara yönelik şiddeti protesto etti.
     Basın açıklaması ve duruşmaya, yabancı gazete ve televizyonların da ilgi gösterdiği gözlendi.
    
     -Olay-
    
     İzmirin Balçova ilçesinde, 24 Nisan 2010 Cumartesi gecesi banka çalışanı Esra Yaşar, ertesi gece üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla, pazartesi gecesi de Konak ilçesi Fevzipaşa Bulvarında Azra takma adını kullanan travesti Mustafa Has, tabancayla başlarından vurularak öldürülmüş, cep telefonları ve çantaları gasp edilmişti.
     İzmir Emniyet Müdürlüğünce oluşturulan özel ekip tarafından kimliği belirlenen şüpheli Hamdi Ayri, Bodrumda yakalanmıştı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmirdeki seri cinayet davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER