İzmire stat projesi

İzmire stat projesi -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: Örnekköye stat sözümüzün arkasındayız


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 1 yılı aşkın süredir Örnekköye stat yapabilmek için uğraştığını ancak Ankaradan hiçbir olumlu yanıt görmediğini öne sürerek, Örnekköye stat sözümüzün arkasındayız dedi.
     Aziz Kocaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Örnekköye yapılacak stat karşılığında Alsancak Stadının TOKİye devredilmesine karşı duruşunun, AK Parti İzmir milletvekilleri tarafından kasıtlı olarak çarpıtıldığını savundu.
     İzmire yapılacak yeni stat ya da statlara karşı olmadığına dikkati çeken Kocaoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Biz 1 yılı aşkın bir süredir Örnekköy Stadı üzerinde çalışıyoruz ama tüm iyi niyetimize rağmen sonuç alamıyoruz. İktidar partisinin milletvekilleri de sanki bu süreci bilmiyormuş gibi, beni istemezükçü ilan ediyor. Asıl istemezükçü anlayış bize Örnekköy Stadını yaptırmayan zihniyettir. Kimse sözlerimi lastik gibi çekiştirmesin. Biz Örnekköye yapılacak yeni stada değil, o stadın yapımı için Alsancak Stadının pazarlık konusu yapılmasına karşıyız. Biz, tüm iyi niyetimize rağmen, bize Örnekköy Stadını yaptırmayan zihniyete karşıyız. Biz bir kamu alanının, TOKİ eliyle alışveriş merkezine çevrilmesine ve bunun İzmirlilere bir hizmetmiş, bir lütufmuş gibi sunulmasına karşıyız. Bana Daha önce neden stat yapmadı diyorlar. Stat yapmak benim değil ilgili bakanlığın görevidir. Buna rağmen çaba içindeyiz ve Örnekköye stat sözümüzün de arkasındayız.
    
     Muhabir: Efsun Erbalaban Yılmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber İzmire stat projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER