İzmir Ekonomi Üniversitesine hukuk fakültesi açılıyor

İzmir Ekonomi Üniversitesine hukuk fakültesi açılıyor -Mütevelli Heyet Başkanı Demirtaş: -Bu bölümü, iş hukuku alanında yoğunlaşan bir eğitim programıyla yürüteceğiz


İZMİR (A.A) - İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, öğrenci kabulüne başlanacak hukuk fakültesinde iş hukuku alanında yoğunlaşılacağını bildirdi.
     İEÜde yeni akademik yıla ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Demirtaş, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağışın elinden alınan ECTS Label belgesinin vakıf üniversiteleri arasında sadece İzmir Ekonomi Üniversitesinde olduğunu söyledi.
     Bu belgenin, buradaki eğitimin Avrupa standartlarında olduğunun göstergesi niteliği taşıdığını dile getiren Demirtaş, şöyle devam etti:
     Bologna süreci pek çok üniversitenin gerçekleştiremediği bir süreç. Biz, tüm vakıf üniversitelerine pilotluk hizmeti veriyoruz. 10. yılımızdan sonra belli bir çizgiyi aştık. Artık yönümüzü dünyaya döndük. Gençler bizim geleceğimiz. Bunun içinde vizyonumuz dünya vizyonudur. Bunların dışında, Ekonomi Üniversitesi aynı zamanda İzmire de hizmet veriyor. Expo İzmir bursu verdiğimiz 23 ülkeden öğrenci var. Özgür ve liberal bir ortamda eğitim vermenin gururunu yaşıyoruz.
     Demirtaş, yeni açılacak hukuk fakültesine ilişkin olarak da, Bu bölümü, iş hukuku alanında yoğunlaşan bir eğitim programıyla yürüteceğiz dedi.
     İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu ise tercih döneminde bulunduklarını hatırlatarak, üniversitelerine yoğun talep olduğunu belirtti.
     Baltacıoğlu, Biz eğitimimizi akademik personelimizin sayısına göre veriyoruz. Mezunlarımıza baktığımızda, gerek Türkiyede gerek Fransa, Hollanda, İngiltere gibi Avrupa ülkelerinde doktora ve yüksek lisans yapmaktadırlar. Bu ülkeler, mezunlarımızı kolaylıkla kabul etmektedirler dedi.
     Toplam 95 Erasmus anlaşmaları bulunduğunu dile getiren Baltacıoğlu, Önümüzdeki dönem için açılacak olan yeni bölümlerimiz var. Muhasebe ve Denetim Programı bölümünü, bir kaç muhasebe ve denetim firmasıyla ortaklaşa yürüteceğiz. Yine bu sene açılacak olan Hukuk Fakültesine öğrenci alacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber İzmir Ekonomi Üniversitesine hukuk fakültesi açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER