İzmitten kısa kısa

İzmitten kısa kısa -İzmit Belediyesi çalışanlarını arşiv eğitimi verildi


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesi çalışanlarına arşiv eğitimi verildi.
     İzmit Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitime yaklaşık 100 belediye çalışanı katıldı.
     Programa eğitmen olarak katılan arşiv uzmanı Mustafa Kaya, yaptığı konuşmada, arşivciliğin bir kurumun can damarı olduğunu söyledi.
     Belediyelerde arşivin öneminin büyük olduğunu belirten Kaya, Her gün yüzlerce kişiyle muhatap oluyorsunuz. Gelen her vatandaşın yazılı talepleri oluyor. Bu taleplerin zamanında karşılık bulabilmesi düzenli bir arşivin önemini daha da önemli kılmaktadır diye konuştu.
     İzmit Belediyesindeki arşiv eğitimlerinin devam edeceği bildirildi.
    
     -İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinden pazar denetimi-
    
     İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri pazar denetimlerine devam ediyor.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Zabıta Müdürlüğüne bağlı pazar ekiplerinin kentin 18 ayrı bölgesindeki semt pazarları tek tek kontrol ettiği bildirildi.
     Açıklamada, yapılan denetimlerde yaklaşık 1100 esnafın kayıt altına alındığı belirtilerek, pazarlarda satış yapmak isteyenlerin Pazarcılar Odasından aldıkları faaliyet belgesi, ikametgah kağıdı, nüfus cüzdanı fotokopisi ve 2 adet fotoğraf ile İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne başvurmaları gerektiği kaydedildi.
    
     -Asker Çeşmesinde restorasyon çalışmaları-
    
     İzmit 28 Haziran Mahallesinde bulunan Asker Çeşmesinde restorasyon çalışmaları başladı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince Bahariye Caddesi üzerinde bulunan, 70-80 yıllık bir geçmişi bulunan çeşmede düzenleme çalışması başlatıldığı bildirildi.
     Çalışmalar çerçevesinde duvar ve ilave duvar beton kaldırılarak traverten malzeme ile kaplama yapılacağı belirtilen açıklamada, çalışmalarda krem rengi traverten ve siyah granit malzeme kullanılacağı, asker figürünün de yer aldığı bir rölyef çalışmasının planlandığı kaydedildi.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmitten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER