İzmit için proje üreten gençler ödüllendirecek

İzmit için proje üreten gençler ödüllendirecek -İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen yarışma kapsamında, kente katma değer sağlayan projeleri hayata geçiren gençlere ödül verilecek


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen "Genç İzmit Ödülleri" yarışması kapsamında kente katma değer sağlayacak projeleri hayata geçiren gençler, ödüllendirilecek.
     İzmit Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak hazırladıkları projelerin bir çok kurum ve kuruluş tarafından ödüllendirilmesinin başarılarını pekiştirdiğini belirterek, İzmitte yaşayan gençlerin hazırladığı projelerin de en az kendi projeleri kadar değerli olduğunu söyledi.
     Gençleri önemsediklerini ve onlara yapılan katkıyı bu ülkeye yapılmış olarak değerlendirdiklerini vurgulayan Bulut, onların başarılarını ödüllendirmek adına "Genç İzmit Ödülleri" adında bir yarışmayı hayata geçireceklerini kaydetti.
     Bulut, gençlerdeki enerjinin farkında olduklarını ifade ederek, "Bu enerjiyi İzmit için ortaya çıkarmak istedik. İzmitli gençlerin şehirleri ve ülkeleri ile ilgili önemli projeleri olduğunu eminiz. Bizin amacımız bu projeleri hayata geçirmelerine yardımcı olmak" dedi.
     Çevre, bilim, kültür, sanat, eğitim, gönüllülük ve girişimcilik kategorilerinde proje üreterek hayata geçiren gençlere ödül vereceklerini anlatan Bulut, 15-30 yaş arasındaki tüm gençleri bu yarışmaya katılmaya davet etti.
     Bulut, katılımcılara verilecek ödülün manevi bir değer taşıdığına dikkati çekerek, amaçlarının ödülün değerini muhafaza etmek olduğunu vurguladı.
     Başvuruları belediyenin internet sitesinden yapılacak yarışmanın jürisinde yapımcı Acun Ilıcalı, Buluş ve Modelciler Derneği Başkanı, Ertuğrul Kemaloğlu, oyuncu Gürkan Uygun, eski milli futbolcu Hakan Şükür, TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Eurodesk Türkiye Ulusal Koordinatörü Serkut Kızanlıklı, Çevre ve Kültürel Değerleri Koruma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Metin Sözen, AKUT Genel Başkanı Nasuh Mahruki, milli voleybolcu Neslihan Darnel, oyuncu Ragıp Savaş ve Okan Bayülgen bulunuyor.
     Son başvuru tarihi 20 mayıs olan yarışmaya, 15-30 yaş arasındaki herkes katılabilecek.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmit için proje üreten gençler ödüllendirecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER