İznikteki cinayet

İznikteki cinayet -Üç ay önce eşini uyurken baltayla öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı


BURSA (A.A) - İznikte, üç ay önce eşini uyurken baltayla öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.
     Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, yakın akrabayı öldürmek suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılan sanık Mehmet M. (55), Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesine bağlı tedavi merkezinde gözlem altında bulunduğu için katılmadı. Duruşmaya, sanığın oğlu Osman M. ile sanığın avukatı katıldı.
     Aynı binanın ikinci katında oturduğunu belirten Osman M, babasının gece kapısını çaldığını ve kalkın ben annenizi öldürdüm diye seslendiğini belirterek, Ben de gidip baktığımda annemin odada baltayla öldürülmüş olduğunu gördüm. Hemen durumu polis olan enişteme söyledim. O da jandarmayla birlikte geleceğini söyledi. Babam 5 yıl önce Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde bir süre yatarak tedavi gördü. Annem zarar görmesin diye bazen bizde kalırdı. Son zamanlarda annem ve babamın arası iyiydi. Bu yüzden beraber kalıyorlardı. Babam 20 yıldır sinir hastası olduğu için tedavi görüyordu. Bazen olmadık sebeplerden sinirlenirdi diye konuştu.
     Sanık avukatı ise müvekkilinin 1997de Çekirge Devlet Hastanesinde tedavi gördüğüne dair evrakları ve ilaç listesini mahkemeye delil olarak sundu.
     Mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
     İddiaya göre, Aralık 2012de, İznik ilçesine bağlı Kaynarca köyünde çiftçilikle uğraşan, 20 yıldır psikolojik problemler yaşadığı, bu nedenle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde bir süre tedavi gördüğü öğrenilen Mehmet M, gece eşi Kadriye M. ile odada uyumuş, gece yarısı kalkan ve evin bahçesindeki baltayı alarak yatak odasına dönen zanlı, uyuyan eşinin başına baltayla birkaç kez vurmuştu. Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin gözaltına aldığı Mehmet M. sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER