Kahramanmaraşta hububat laboratuvarı açılışı

Kahramanmaraşta hububat laboratuvarı açılışı -KTB, Pazarcıkın Narlı beldesine hububat ve hububat ürünleri analiz laboratuvarı açtı


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Kahramanmaraş Ticaret Borsası (KTB), Pazarcıkın Narlı beldesine hububat ve hububat ürünleri analiz laboratuvarı açtı.
     KTB Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, Narlı Tescil Bürosunda düzenlenen açılış töreninde, Kahramanmaraştaki verimli topraklarının yüzde 20sinin Pazarcık ve Narlı bölgesinde olduğunu belirtti.
     Tarımın bölge için çok önemli olduğuna işaret eden Balsuyu, İlimizde yetişen pamuğun yüzde 75i, mısırın yüzde 40ı ve hububatın yüzde 16i bu bölgede üretilmektedir. Dolayısıyla kentimiz ekonomisi için bu bölgenin önemi giderek artmaktadır dedi.
     Balsuyu, bölgedeki potansiyeli göz önünde bulundurarak Narlıya hububat ve hububat ürünleri laboratuvarını hizmete açarak üreticilere destek olmaya çalıştıklarını, önümüzdeki dönemde de toprak laboratuvarı açmayı planladıklarını kaydetti.
     Narlı Belediye Başkanı Metin Ergücen ise KTBnin çok önemli bir eksikliği tamamladığını dikkati çekti.
     Narlının hem sanayi hem de tarım açısından ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğini belirten Ergücen, beldenin ulaşım olarak da stratejik bir konumda yer aldığını ifade etti.
     Konuşmaların ardından laboratuvarın açılışı gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kahramanmaraşta hububat laboratuvarı açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER