Kaleiçi Yat Limanındaki tarihi surlarda restorasyon

Kaleiçi Yat Limanındaki tarihi surlarda restorasyon yapılacak


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kaleiçi Yat Limanını çevreleyen tarihi surlarda restorasyon çalışması yapılacak.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yaptığı yazılı açıklamada, Yat Limanı surlarının Antalyanın tarihi kent dokusu için önemli olduğunu ifade etti. Geçen yıl Kaleiçi Yat Limanını yeniden düzenlediklerini hatırlatan Akaydın, bu sene de yaklaşık 450 metre uzunluğundaki tarihi surların onarımına başlanacağını kaydetti.
     Restorasyon çalışmalarının yaklaşık 9 ay süreceğini belirten Akaydın, "Öncelikli olarak surlara büyük zarar veren ağaç ve bitkilerin temizliği yapılacak ve yeniden çıkmamaları için önlem alınacak. Zarar gören sur duvarları, aslına uygun traverten ve kesme taş ile güçlendirilecek. Derzler yenilenirken, gereken yerlerde surlar dikiş atma tekniğiyle çelik bağlantılarla sağlamlaştırılacaktır" dedi.
     Sur üzerindeki beton çiçeklik ve korkulukların sökülerek, tarihi dokuya uygun hale getirileceğinin altını çizen Başkan Akaydın, son olarak surların üzerine harpuşta yapılacağını bildirdi. Akaydın, kuşlara ev sahipliği yapan surlarda ekolojik dengelere de dikkat edileceğini, doğal yaşam dikkate alınarak bir ışıklandırma yapılacağını açıkladı.
     Yat Limanına inişi kolaylaştıracak panoramik asansör projesini de hayata geçireceklerini ifade eden Akaydın, "Kamulaştırma sorunu ile karşılaştığımız için süreç biraz uzadı. Sorunu çözdük ve önümüzdeki günlerde panoramik asansör ihalesine çıkıyoruz. Turizm sezonunun ardından ekim ayında yapımına başlayacağız. Yaşlı ve engelli insanlar için planladığımız panoramik asansörün kurulacağı yerdeki surların onarımını da öncelikle tamamlayacağız" diye konuştu.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Kaleiçi Yat Limanındaki tarihi surlarda restorasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER