Kalp ve damar hastalığı olanlar ağız

Kalp ve damar hastalığı olanlar ağız ve diş sağlığına daha çok dikkat etmeli


SİNOP (A.A) - Kalp ve damar hastalığı olanların ağız ve diş sağlığına daha çok dikkat etmesi gerektiği uyarısında bulunuldu.
     Diş Hekimi Ekrem Doğruöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağız, diş ve diş etlerinde oluşan problemin vücudun başka organlarını olumsuz etkileyebildiğine işaret etti.
     Özellikle kalp ve damar hastalıkları olanların ağız ve diş sağlığına çok önem vermesi gerektiğini vurgulayan Doğruöz, ağızda veya dişlerde oluşacak bir enfeksiyonun kan yolu ile kalp ve damar sağlığını olumsuz yönde etkilediğini ve bazen istenmeyen üzücü sonuçlarla karşılaşılabildiğini vurguladı.
     Doğruöz, Diş sağlığına dikkat edilmediği takdirde oluşan çürük dişlerin dolgu ya da çekimi sırasında hatta bazen sadece diş fırçalama sırasındaki oluşan kanamalarla kan dolaşımına karışan enfeksiyon etkenleri kalpteki sorunlu bölgeye ulaşıp burada çoğalarak ciddi bir kalp enfeksiyonuna sebep olabilirler. Bunun için kişi ağız ve diş bakımını çok iyi yapıp diş çürümelerini ve diş eti hastalıklarını önlemelidir dedi.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Kalp ve damar hastalığı olanlar ağız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER