Kanser Haftası

Kanser Haftası -Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Uğur: -Kanser, tüm dünyada günümüzün en ölümcül sağlık problemlerinin başında gelmektedir


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Aslıhan Külekçi Uğur, kanserin tüm dünyada en ölümcül sağlık problemlerinin başında geldiğini bildirdi.
     Uğur, Kanser Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kanserin, kalp ve damar hastalıklarının neden olduğu ölümlerin ardından ikinci sırada yer aldığını belirtti.
     Nisan ayının ilk haftasında insanlar üzerinde bir farkındalık oluşturmak, bu hastalığın önemini vurgulamak amacıyla çeşitli etkinlikler planlandığını ifade eden Uğur, şunları kaydetti:
     Kanser, tüm dünyada günümüzün en ölümcül sağlık problemlerinin başında gelmektedir. Çok sık görülen bir hastalık olması ile birlikte önlenebilir bir rahatsızlıktır. Özellikle meme, rahim ağzı, cilt kanserleri, prostat kanserleri çok kolay yöntemler ile erken teşhis edilebilmektedir. Kanser hastalığının önüne geçmek için, obeziteye dikkat etmek, fiziksel aktiviteyi günlük hayatın bir parçası haline getirmek, daha çok mevsimsel ve işlenmemiş gıdalar tüketmek, besinleri doğru pişirme yöntemleri ile pişirmek, tüketilen tuz miktarını azaltmak, tuzlayarak saklama yöntemlerini kullanmamak, tarım ilaçlarından, diğer kimyasallardan ve radyasyondan uzak durulması, sigara ve alkol kullanılmaması gerekir.
    
     Yayıncı: Erdinç Aksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER