Kanserle Savaş Haftası

Kanserle Savaş Haftası -ESOGÜ Rektörü Gönen: -Kanser, ölümlere sebep olmasının yanında neden olduğu sakatlıklar, tedavisindeki yüksek maliyetler ve aynı zamanda tedavi sürecinin çok uzun sürmesi nedeniyle iş gücünde ve ülke


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Hasan Gönen, Kanserle Savaş Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, kanserin, kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer aldığını bildirdi.
     Gönen, kanserin günümüzde insanların hayatını en çok tehdit eden hastalıklardan biri olduğunu belirttiği mesajında, şunları kaydetti:
     Sebebi bilinen ve ölümle sonuçlanan hastalıklar sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer alan kanser, ölümlere sebep olmasının yanında neden olduğu sakatlıklar, tedavisindeki yüksek maliyetler ve aynı zamanda tedavi sürecinin çok uzun sürmesi nedeniyle iş gücünde ve ülke ekonomisinde de çok ağır kayıplara yol açmaktadır.
     Kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanması ve toplum bilincinin geliştirilmesi kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında gelmektedir. Modern tıptaki gelişmeler doğrultusunda artık pek çok hastalık başlangıç evresinde yok edilebilmekte bu da son dönemde hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde sevindirici sonuçlar doğurmaktadır.
     Yazılı ve görsel basında doktorlar tarafından yapılan bilgilendirmelerin, halka yönelik konferans ve seminerlerin geniş kitlelere ulaşıldığına dikkati çeken Gönen, Dolayısıyla kanserden korunma yolları, erken teşhisin önemi ve mücadele yolları gibi konularda toplumsal bilincin artması sayesinde pek çok insanımız kanserden kurtulmaktadır. Özellikle bu haftanın kanser hastalarını motive edici ve sağlıklı insanlarımızın da farkındalığını artırıcı etkinliklerle geçmesini temenni ediyor, tüm kanser hastalarımıza acil şifalar diliyorum ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kanserle Savaş Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER