Kapadokyada Ekim ayında 4 belgesel film

Kapadokyada Ekim ayında 4 belgesel film çekildi


NEVŞEHİR (A.A) - Türkiyenin peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesinde, Ekim ayında 4 belgesel film çekimi yapıldı.
     Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ekim ayı içerisinde Almanyada faaliyet gösteren IFAGE Film Production Film şirketi, Almanya çocuk kanalı KIKA ARD ZDF için Schnitzejagd isimli belgesel çekimleri 1-8 Ekim tarihleri arasında bölgedeki tarihi ve turistik yerlerinde yapıldı.
     Brezilya yapım şirketi olan Cinemauro Producioes tarafından yürütülen Kapadokya isimli belgeselin çekimleri de 2-4 Ekim tarihleri arasında Merkez Müze Müdürlüğü ve İlçe Müze Müdürlüklerine bağlı tarihi ve turistik yerlerde gerçekleştirildi.
     Ayrıca, İZ TV belgesel kanalının UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan varlıkların tanıtımına yönelik belgesel çekimleri ile, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile gerçekleştirilmekte olan Anadolu Rönesansı: Bir Kökten Üç Dal; Üç Daldan Bir Gövde adlı belgesel filmin çekimleri yapıldı.
     National Geographic Polonya için iki kişilik bir ekip Türkiyenin kültürel ve turistik değerlerini tanıtıcı bir kitap hazırlamak amacıyla 9-17 Ekim tarihlerinde bölgedeki tarihi ve turistik yerlerinde çekimler yaptı.
     İsveçli Hot Shot Film ekibi de bir ayakkabı firmasının ayakkabılarının ve Kapadokyanın tanıtımı için 1-30 Ekim tarihleri arasında bölgedeki tarihi ve turistik yerlerde fotoğraf ve film çekimleri gerçekleştirdi.
     Venezuela Karakas Büyükelçiliğince oluşturulan bir proje çerçevesinde kültür ve sanat konularında uzmanlaşmış 4 basın mensubu 18-21 Ekim tarihleri arasında tarihi ve turistik yerlerde çekimler yaptı.
     Bu arada, Göreme Açık Hava Müzesi girişindeki Tokalı ve Kırk Şehitler kiliselerinde restorasyon ve konservasyon çalışmalarının bu yılki bölümü tamamlandı. Çalışmalar önümüzdeki iki yıl boyunca belirli dönemlerde devam edecek.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Kapadokyada Ekim ayında 4 belgesel film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER