Karabükte Yeni Borçlar Kanunu ve Getirilen

Karabükte Yeni Borçlar Kanunu ve Getirilen Yenilikler semineri


KARABÜK (A.A) - Karabük Barosunca Yeni Borçlar Kanunu ve Getirilen Yenilikler konulu seminer düzenlendi.
     Karabük Baro Başkanı Rıdvan Erdoğan, Karabük Adliyesi Konferans Salonundaki seminerde yaptığı konuşmada, Türkiyede son dönemde hukuk fakültelerinin sayısında önemli ölçüde artış olduğunu belirterek, sayı artışıyla öğretimin kalitesinin düştüğünü savundu.
     Hukuk öğretimindeki kalitenin düşmesinin, mesleğin ifası aşamasında da çeşitli sıkıntılara neden olduğunu ifade eden Erdoğan Yeni kurulan hukuk fakültelerinin çoğunda gerekli altyapı olmaksızın eğitim verilmektedir. Gençlerimiz gerekli bilgiyi ve donanımı sağlayamadan buralardan mezun olmaktadır. Baro olarak mesleğin ifasında kaliteyi arttırmak için avukatlık sınavının getirilmesi gerektiği görüşündeyiz. Ayrıca meslek içi eğitimin de zorunlu hale getirilmesini savunuyoruz diye konuştu.
     İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Korkusuz, Mevlana Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Yalman, Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Turan Şahin ile Samsun Barosu eski Başkanı ve Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Alpay Sungurtekinin konuşmacı olarak katıldığı seminerde, Zonguldak Barosu Başkanı İbrahim Kerem Ertem, Bartın Barosu Başkanı Kamil Altan, Karabük ve ilçe adliyelerinde görev yapan hakim ve savcılar ile Karabük ve çevre illerin barolarına mensup çok sayıda avukat hazır bulundu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Karabükte Yeni Borçlar Kanunu ve Getirilen Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER