Karabük Araştırma ve Uygulama Hastanesi inşaatı

Karabük Araştırma ve Uygulama Hastanesi inşaatı -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: -Hastane 2013 yılı ortalarında hizmete açılacak


KARABÜK (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Sağlık Bakanlığı Karabük Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yapımı ile ilgili Hastane 2013 yılı ortalarında hizmete açılacak dedi.
     Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapımına hızla devam edilen hastanenin sadece Karabüke değil, Batı Karadeniz bölgesine hizmet vereceğini belirterek, bölgenin en modern hastanesi olacağını söyledi.
     Hastaneyi Sağlık Bakanlığının yaptığını ancak Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi ile ortak kullanılacağını ifade eden Şahin, Tıp fakültemizde eğitim ve öğretimde bulunacak hocalarımız da burada vatandaşlarımıza sağlık hizmeti vereceklerdir. İnşallah bu hastanemiz burada faaliyete başladığında Karabüklü vatandaşlarımız İstanbula ya da Ankaraya gitmek zahmetinde bulunmayacaklar. Hatta çevre illerden hasta alacak bu hastane diye konuştu,
     Şahin, hastanenin kaba inşaatı tamamlandığını ve şu anda iç düzenlemelerinin yapıldığının altını çizerek, Hastane 2013 yılı ortalarında hizmete açılacak. Bunun için gayret gösteriyoruz diye konuştu.
    
     -Karabük Üniversitesi-
    
     Karabük Üniversitesinin 2007 yılında kurulmasına rağmen kısa sürede çok büyüdüğünü ve bugün 24 bin öğrenciye ulaştığını vurgulayan Şahin, üniversitenin yerleşke alanında çok güzel yatırımların yapıldığını ifade etti.
     Üniversitenin 12 fakültesi ile eğitim hizmetlerine devam ettiğini belirten Şahin, Ülkemizde olmayan bir çok bölüm Karabük Üniversitesinde mevcut. Yerleşke alanından taşarak, artık ilçelerde Meslek Yüksek Okulları açıyor. İlk yüksek okul Eskipazar ilçemize açıldı. Bu okulumuz şu an faaliyettedir. Eflani ve Yenice ilçelerimize de üniversitemize bağlı yüksekokullar açılması için çalışmalarımızı tamamladık dedi.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Karabük Araştırma ve Uygulama Hastanesi inşaatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER