Karatayda ekmek gramajı denetimi

Karatayda ekmek gramajı denetimi


KONYA (A.A) - Karatay Belediyesi zabıta ekiplerinin ilçe genelindeki ekmek fırınlarını denetleyerek, özellikle ekmek gramajlarını kontrol ettiği bildirildi.
     Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı açıklamada, özellikle Ramazan ayı boyunca titiz bir şekilde sürdürülen denetimlerle, halkın sağlıklı ve hijyen kurallarına uygun şekilde alış veriş yapmalarına imkan sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
     Kurallara uymayan iş yeri sahipleri hakkında da yasal işlem yapıldığını ifade eden Hançerli, şunları kaydetti:
     Biz denetimlerimizi periyodik olarak sürdürüyoruz. Yapılan denetimler, cezalandırmadan çok esnafımızı ve vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye ve yaşanan aksaklıkların giderilmesine yönelik olarak gerçekleştiriliyor. Ancak bizim ısrarlı denetim ve uyarılarımıza rağmen gerekli tedbirlerini almayanlara yasal olarak yapılması gerekenleri uyguluyoruz. Halk sağlığını tehdit eden unsurların önüne geçmek için de çalışmalarımız devam edecek.
     Ekiplerin, ekmek fırınlarının hijyen kurallarına uygun olup olmadığını da kontrol ettiğini vurgulayan Hançerli, vatandaşları açıkta satılan ekmek ve gıda maddelerini almamaları konusunda uyardı.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Karatayda ekmek gramajı denetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER