KARDEMİRdeki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri

KARDEMİRdeki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: -"Toplu sözleşme, taraflar arasında 17 Mayıs Cuma saat 16.00da imzalanacak"


KARABÜK (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları AŞdeki (KARDEMİR) 10. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine ilişkin, "Toplu sözleşme, taraflar arasında 17 Mayıs Cuma saat 16.00da imzalanacak" dedi.
     Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 aydır süren toplu sözleşme görüşmelerinde fabrika ve Çelik-İş Sendikası yöneticilerinin bir sonuç alamadığını ancak aralarında fazla bir sorununda kalmadığını bildiklerini, bu nedenle devreye girerek anlaşmanın sağlanmasına katkıda bulunduklarını söyledi.
     KARDEMİRin sadece Karabük için değil bütün ülke için çok önemli olduğunu belirten Şahin, "KARDEMİR ve sendika görüşmeleri sonunda grev kararı çıkmıştı. Bu karar hepimizi üzmüştü. Tarafları Ankaraya davet ettim. Burada yapılan görüşmelerde anlaşma sağlandı. Toplu sözleşme, taraflar arasında 17 Mayıs Cuma saat 16.00da imzalanacak. Bu durumdan çok memnunum. Toplu sözleşme KARDEMİRe emekçilere ve Karabüke hayırlı olsun. Grev uygulansaydı Karabük çok etkilenecekti" diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber KARDEMİRdeki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER