Kayak

Kayak -Kaçkar Dağlarında heliski heyecanı yeniden başlıyor -Güneydoğu Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Sarıdağ: İlk etapta 32 kişilik grup kayak için bölgeye gelecek


RİZE (A.A) - Kaçkar Dağlarında 2005ten bu yana yapılan ancak yeterli kar olmadığı için bu sezon geciken heliski heyecanı, gelecek haftadan itibaren yeniden başlıyor.
     Güneydoğu Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sarıdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, heliskinin dünyada sınırlı bölgelerde yapılan, kayakçıların helikopterle çıktıkları dağların zirvesine atlayarak kaydığı bir spor türü olduğunu belirtti.
     Çamlıhemşin ilçesinin Ayder yaylası ve çevresinde Kaçkar Dağlarında 2005 yılından itibaren heliski yapılmaya başlandığını ifade eden Sarıdağ, Bu sürede yabancı firmalar bölgede faaliyet gösterdi. Son iki yıldır bir Türk firması olarak bu görevi biz üstlendik. Bölgede Türk helikopteri ve Türk pilotlar görev alıyor. Son iki yıllık çalışma ile Türk firmalarının da bu işi başarabileceğini ispatladık dedi.
     İlgili bakanlıkla görüşmelerin tamamlanmasının ardından Ocak-Mart ayları arasında helikopterli kayak için izin aldıklarını kaydeden Sarıdağ, şunları söyledi:
     Ancak bu yıl Karadenizde çok farklı bir iklim var. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin çok üstünde. Bu da faaliyetleri ertelememize neden oldu. Ancak yapılan değerlendirmelerde şartların son dönemde uygun olduğunu tespit ettik. Bölgede, Salı ve Çarşamba günü kar yağışı bekliyoruz. İki helikopterimizi ve ekiplerimizi gelecek grup için bölgede hazır hale getirdik. İlk etapta 32 kişilik grup, kayak için bu gece bölgeye gelecek. Bir grup Artvin yaylalarında, bir grup İkizdere Vadisinde kayak yapacak.
     Talebin geçmişe göre fazla olduğunu dile getiren Sarıdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Heliskiye katılım her geçen yıl artıyor. Avrupalı sporcuların ilgisi artarak devam ediyor. Ancak hava şartları kayak süresinin kısa olmasına neden oldu. Bu nedenle taleplerin tamamını karşılama şansımızın olmadığını düşünüyoruz. Gelecek hafta yapacağımız toplantı net sporcu sayısını ortaya çıkaracak. Talep durumunu değerlendirerek helikopter sayısını 4e kadar çıkaracağız. Mart sonuna kadar heliski tutkunlarına hizmet vereceğiz. Güvenliği ön planda tutarak hareket ediyoruz diye konuştu.
     Sarıdağ, Avrupaya en yakın heliski parkurunun Kaçkarlar olduğunu, bunun da talebi yoğunlaştırdığını belirterek, etkinliğin Doğu Karadenizin tanıtımına ciddi katkı sağladığını kaydetti.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı / Asena Akçay
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER