Kaymakam Kaya ve Belediye başkanı Özalp

Kaymakam Kaya ve Belediye başkanı Özalp marangoz esnafıyla buluştu


ANKARA (A.A) - Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya ve Belediye Başkanı Cengiz Özalp, marangoz esnafıyla biraraya geldi.
     Kaya, Yukarı sanayi bölgesinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bir çok dalda ve branşta esnafın gelişen teknolojiye ayak uyduramadığında ya da kendini hazırlamadığında, yeni teknoloji ile yarışmasının imkansız olduğunu, ancak birleşerek bir çok işin üstesinden gelinmesinin daha mümkün olacağını söyledi.
     Kaya, iş geliştirme ve KOSGEB aracılığıyla kaymakamlık olarak marangoz esnafına, bu konuda eğitici seminerler verdirerek, işin gelişmesi, geliştirilmesi yönünde adımlar atılabileceğini ve kredilerin bulunduğunu bildirdi.
     Belediye Başkanı Özalp ise esnafın sıkıntılarını bildiklerini, sıkıntıların çözümü için çalışacaklarını söyledi.
     Marangozlar Odası başkanı Fazlı Yiğit de giderek bazı sanatların çırak ve kalfasızlık nedeniyle bitme noktasına geldiğini, ayrıca esnafın gelişen teknolojiye ayak uyduramaması nedeniyle sayılarının azaldığını belirterek, Beypazarı Endüstri Meslek Lisesinde marangozluk bölümünün açılmasının bu talebi karşılamak üzere uygun olacağını söyledi.
     Toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Veli Karabacak, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özer Kasap, Vergi Dairesi Müdürü H. İbrahim Özkum, Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Metin Evren ve marangoz esnafı katıldı.
    
     Muhabir: Yaşar Tonbak
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kaymakam Kaya ve Belediye başkanı Özalp Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER