Kaymakam ve belediye başkanı, cami çevresindeki

Kaymakam ve belediye başkanı, cami çevresindeki çalışmaları inceledi


ANTALYA (A.A) - Finike Kaymakamı Mesut Yakuta ve Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Merkez Cami çevresinde yürütülen çevre düzenlemesi çalışmalarını inceledi.
     Finike Belediyesi tarafından Merkez Cami yanında başlatılan çevre düzenlemesi çalışmalarını inceleyen Kaymakam Yakuta, Belediye Başkanı Dülgeroğlu ve İlçe Müftüsü Lütfü İmamoğlu, yetkililerden bilgi aldı.
     Dülgeroğlu, cami yanında bulunan eski evler için belediyeye ait Yayla Bulvarındaki inşaata hazır 435 metrekare iki parsel arsayı takas ettiklerini belirterek, ayrıca çevre düzenlemesi için ihale yaptıklarını söyledi.
     Caminin etrafının dar olması nedeniyle vatandaşların özellikle cenaze törenlerinde çok zorlandıklarını ifade eden Dülgeroğlu, "Yapılacak çalışmayla cami çevresine en az 800 metrekare alan kazandırılacak. Çalışmada belirli aşamaya geldik. Üst kısmında eski bir ev daha var. Bununla ilgili ev sahipleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Burayı da almamız halinde alan daha büyüyecek. Böylece genişleyen alana mimarisiyle öne çıkacak şadırvan, okuma salonu, vatandaşlarımız için dinlenme yeri ve cenaze töreni için bir alan oluşturmak istiyoruz" dedi.
     Cami çevresinde ayrıca süs havuzu, yeşil alanlar, açık alan oturma grupları da yapılacağını anlatan Dülgeroğlu, çalışmaların Finike Müftülüğüyle koordineli şekilde yapıldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kaymakam ve belediye başkanı, cami çevresindeki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER