KBÜde kişisel gelişim panelleri

KBÜde kişisel gelişim panelleri -Türkiye Uğur Böcekleri Program Sorumlusu Güngör: -Girişimcilik bir çözüm üretme becerisidir ve aynı zamanda da yaratıcı olmayı gerektirir


KARABÜK (A.A) - Karabük Üniversitesinde (KBÜ) Kendi Hayatınızın Lideri Olun ve Beden Dili ve Etkili İletişim konulu paneller düzenlendi.
     Türkiye Uğur Böcekleri Program Sorumlusu Sinem Güngör, Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonunda düzenlenen Kendi Hayatınızın Lideri Olun konulu panelde yaptığı konuşmada, bilgiye ulaşmak isteyip de ulaşamayan herkesin yanına gittiklerini, üniversiteye de bir şeyler öğretmeye değil, bildiklerimi paylaşmaya geldiklerini söyledi.
     Düzenlenen organizasyonun bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten Güngör, şunları kaydetti:
     Sosyal sorumluluk projesini ayrı başlıklar altında topladım. Bunlar girişimcilik, iş kalitesi, dürüstlük ve hoşgörüdür. Bugün burada sizlerle beraber temelini sevginin oluşturduğu, çatısını da hoşgörünün oluşturacağı bir ev inşa edeceğiz. Bilginin hiyerarşisi yoktur. Sizler hayatınızda bir nokta belirleyeceksiniz ve o noktada en derine inmeye çalışacaksınız. Girişimcilik bir çözüm üretme becerisidir ve aynı zamanda da yaratıcı olmayı gerektirir. Çözümleri sınırlarınız içerisinde aramaktan ziyade hayata daha farklı çerçevelerden bakmalısınız. Hayatta gerçekleştireceğiniz her şeyin öncelikle kendiniz için olduğunu unutmayın ve bir iş yapıyorsanız bunu zorunluluk olarak görmekten ziyade işinizi severek yapın.
    
     -Beden Dili ve Etkili İletişim-
    
     Daha sonra salonda Beden Dili ve Etkili İletişim konulu paneli düzenlendi.
     Panelin konuşmacısı özel bir şirkette yönetici asistanı olarak görev yapan Sevda Ağca, Türk toplumunun beden dilini en çok kullanan toplumlardan olduğunu söyledi.
     Çok küçük yaşlardan itibaren beden dilini kullanmaya başladıklarını belirten Ağca, şöyle konuştu:
     Beden dilini ilk olarak kimden öğrendiğimizi sorarsanız bunun cevabı şüphesiz ki annemiz olacaktır. Annemizin mimiklerine kendimizinkileri de ekleyerek bambaşka bir tarz yakalarız. Hayatta karşınızdaki insana ne söylediğiniz önemli değildir, bunu nasıl anlattığınız önemlidir. Bizler karşımızdaki insanlara bir şeyler anlatırken, anlattığımız kavramı üç farklı yolla iletiyoruz. Bunlar söz, beden dili ve sesimizdir. Hepsinin hayatımızda ayrı bir yeri vardır. Hayatınızda farklı yerlerde bulunan bu kavramlara ekleyeceğiniz en önemli şey enerjinizdir. Enerji hayatınızda olmalı ve enerjinizi karşı tarafa hissettirmelisiniz.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber KBÜde kişisel gelişim panelleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER