KBÜden kısa kısa

KBÜden kısa kısa -Engelli Gençlerle Hayata Bakış Projesi


KARABÜK (A.A) - Karabük Üniversitesinde (KBÜ) Engelli Gençlerle Hayata Bakış Projesi kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği semineri yapıldı.
     Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonunda düzenlenen seminerde konuşma yapan KBÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Naci Kurgan, amaçlarının fiziksel ve ruhsal yönden tam anlamıyla kaliteli bir yaşam sürmek olduğunu söyledi.
     Hayatta niçin çalışırız- sorusunu soran Kurgan, İhtiyaçlarımızı karşılamak, belirli fonksiyonlarımızı yerine getirmek ve elbette ki sağlıklı bir yaşam sürmek için devamlı çalışmaktayız. Ülkemiz için üretenlere, üretirken çevreye saygı duyanlara, kendisinin ve çevresindeki insanların yaşama hakkına saygı duyanlar ile bu ülke ve insanları için fedakarlık gösteren herkese teşekkürlerimi sunarım diye konuştu.
     Kurgan, seminerde, kaza teorileri, iş kazasının yol açtığı sonuçlar, çalışma hayatındaki tehlike grupları ile risk değerlemesi ilkeleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
    
     -Dünya Su Günü-
    
     KBÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Su Sporları Kulübü organizasyonluğunda Dünya Su Günü kapsamında Dilek Balonu Uçurma Etkinliği düzenlendi.
     Rektörlük binası önünde gerçekleştirilen etkinliğine, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, akademik ve idari personeli, su sporları kulübü üyeleri ve öğrenciler katıldı.
     Rektör Uysal, yaptığı konuşmada, insanlığın ortak malı olan su kaynaklarının korunması, doğru ve israftan uzak kullanılmasının gelecek nesillere karşı görevleri olduğunu ifade ederek Su yaşamdır, sağlıktır. Su kaynaklarının sonsuz olmadığını unutmamalıyız. Bu konu üzerinde birey olarak hepimiz hassasiyetle durmalıyız ifadelerini kullandı.
     Etkinlikte, havaya balonlar bırakıldı.
    
     -Karabükte Üniversite Algısı-
    
     KBÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Genel Sosyoloji ve Metodoloji Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Adem Sağır, Karabükte Üniversite Algısı: Karabük Üniversitesi Örneği konulu araştırma yaptığını bildirdi.
     Sağır, gazetecilere yaptığı açıklamada, araştırmada KBÜnün diğer üniversitelerle kıyasla çok hızlı bir gelişme ivmesi yakaladığını, şehrin de üniversiteye ayak uydurmaya çalıştığını tespit ettiğini belirtti.
     Karabük halkının Karabük Üniversitesine ilişkin olumlu görüşlere sahip olduğunun altını çizen Sağır, şöyle devam etti:
     Katılımcıların yüzde 84ü Karabük Üniversitesi, Karabükte kabul görüp benimsenmiştir ifadesini onaylamışlardır. Üniversite ve öğrencileri için olumlu düşüncelere sahip olduklarını belirten Karabük halkı, üniversite çağına gelmiş çocuklarının başka bir ile gitmeden KBÜde kaliteli bir eğitim alabilecekleri düşüncesine sahiptirler.
    
     Muhabir: Faik Erez / Ahmet Özler
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber KBÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER