KEİ Ulaştırma Bakanları toplantısı İzmirde düzenlenecek

KEİ Ulaştırma Bakanları toplantısı İzmirde düzenlenecek -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aka: -Büyük havaalanları, 3. köprü, duble yollar diğer ülkelerin örnek alabileceği projelerimizdendir


İZMİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, büyük havaalanları, 3. köprü, duble yollar gibi projelerin diğer ülkelerin örnek alabileceği projeler olduğunu söyledi.
     Suat Hayri Aka, AA muhabirine yaptığı açıklamada Karadeniz Ekonomik İşbirliği Ulaştırma Bakanları Toplantısı ve Karadeniz, Orta Asya ve Orta Doğu Bölgelerinde Ulaştırma ve Transit Taşımacılığın Geleceği konulu uluslararası konferansın 27-28 Kasım tarihleri arasında İzmir Kaya Termal Otelde düzenleneceğini belirtti.
     Azerbaycan, Gürcistan, Moldova ve Romanyanın bakan, 6 ülkenin bakan yardımcılığı, 2 ülkenin de ulaşım teşkilatı genel müdürlüğü düzeyinde katılacağı toplantıda Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı üyelerinin işbirliği imkanları, ulaşım altyapı entegrasyonu ve ekonomik işbirliğini artırıcı projeler konularının ele alınacağını belirten Aka, Türkiyede ulaşım altyapısının diğer katılımcı ülkelere göre ileri düzeyde olduğunu vurguladı.
     Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatının çok önemli bir projesi olan Karadeniz Çevre Yolu Projesinde Türkiyenin taahhüdünü yerine getiren tek ülke olduğuna dikkati çeken Aka, ulaşım altyapısının diğer ülkelerle entegrasyonunun büyük önem taşıdığını söyledi.
     Aka, şöyle konuştu:
     Eğer bir yere ulaşım imkanı yoksa orasıyla ticari bir ilişkinizin olmasından söz edemezsiniz. İhracat için ulaşım şart. Bu tip toplantıların yararlarından biri de katılımcı ülkelerin ulaşım altyapımızı görmesi, fikir alışverişinde bulunması, bizim mühendislerimizle görüşmesidir.
     Bizim dünya çapında sayılabilecek projelerimiz var. Demiryollarında komşularımızdan bir gömlek daha üstünüz. Hızlı treni hayata geçirmiş birkaç Avrupa ülkesinden bir tanesiyiz. Tüp geçitler yapıyoruz. Büyük havaalanları, 3. köprü, duble yollar diğer ülkelerin örnek alabileceği projelerimizdendir.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz / Tolga Albay
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber KEİ Ulaştırma Bakanları toplantısı İzmirde düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER