Kekova koyları dalış tutkunlarını ağırlamaya başladı

Kekova koyları dalış tutkunlarını ağırlamaya başladı -Kekova koyuna teknelerle düzenlenen sualtı turlarına yerli turistler ilgi gösteriyor


ANTALYA (A.A) - Demredeki Kekova koyuna teknelerle düzenlenen sualtı turlarına yerli turistler büyük ilgi gösteriyor.
     Demreye bağlı Kekova koyları dalış tutkunlarını ağırlamaya başladı. Kekovanın eşsiz sualtı güzelliklerini keşfetmek isteyen tatilciler Kekova Adasının güneyinde 11 noktada dalış yaparken 20 nokta ise şimdilik sualtı tutkunlarını bekliyor.
     Sualtı tutkunları, Deniz Feneri, mağaralar, Antrum, Sharks Point, İberian Coast gemisi batığı, Blue Cave, The And, ve Reelin aralarında bulunduğu 31 noktalarında bölgenin sualtı zenginliklerini görme şansına sahip olabiliyor.
     Yurdun çeşitli yerlerinden gelen sualtı tutkunlarından Mustafa Kaynaroğlu, oldukça keyifli bir dalış gerçekleştirdiğini belirterek, Blue Cave ve İberian Cost Batığı dalışlarının oldukça keyifli olduğunu söyledi.
     Konyadan ilk kez dalış için Demreye gelen Yaser Akseki ise Demrenin sualtı cenneti olduğunu ancak sualtı turizmi olarak gelişme aşamasında olduğunu belirtti.
     İstanbuldan dalış için Demreye gelen Serhat Çakel de bölgenin tarihi ve sualtı güzelliklerinin birleştiği bir yer olduğunu belirtti. Çakel, Demre bölgesinin sualtı güzelliklerinin çok iyi bilinmediğini belirterek, Aşağıda bir tarih yatıyor. Amforalardan bunu çok iyi anlayabiliyorsunuz. O yüzden herkese şiddetle burada dalışı tavsiye ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Ahmet Acar/Mustafa Kurt
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Kekova koyları dalış tutkunlarını ağırlamaya başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER