Voleybol Federasyonu Başkanı Karabıyık:

Voleybol Federasyonu Başkanı Karabıyık: İzmir Atatürk Voleybol Kompleksi, uluslararası kriterleri karşılayan, modern bir yüze kavuştu


İZMİR (A.A) - Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Erol Ünal Karabıyık, yenileme çalışmaları tamamlanan ve Cuma günü açılışı gerçekleştirilecek olan İzmir Atatürk Spor Salonunun uluslararası kriterleri karşılayan, modern bir yüze kavuştuğunu söyledi.
     Karabıyık, yenilenen tesis bünyesindeki İzmir Volley Hotelde düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl Nisan ayında yenileme çalışmalarının başladığı İzmir Atatürk Spor Salonunun açılışını Cuma günü yapacaklarını hatırlattı.
     Salonun 6 bin seyirci kapasiteli hale getirildiğini kaydeden Karabıyık, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Atatürk Voleybol Kompleksi uluslararası kriterleri karşılayan, modern bir yüze kavuştu. Ayrıca Voleybol Federasyonu kamp merkezi olan Volley Hotel de hizmete hazır hale getirildi. Atatürk Voleybol Kompleksinde plaj voleybolu kortlarımız var, 6 bin kişi kapasiteli uluslararası tüm kriterlere uygun voleybol salonumuz var ve yaklaşık 140 yataklı kamp merkezi var. Kompleks genel anlamda Türk sporunun, özelde de voleybolun hizmetinde olacak. Tesisimiz sadece voleybola hizmet edecek diye bir şey yok, Türk milletinin ortak değeridir ve tüm branşların hizmetindedir.
     Karabıyık, Cuma günü saat 16.30da açılışı yapılacak salonun ilk olarak Kadınlar Avrupa Ligi müsabakalarına ev sahipliği yapacağını, ilk gün saat 18.00de Türkiye-İsviçre, saat 20.30da ise Fransa-Bulgaristan karşılaşmalarının oynanacağını söyledi.
     İzmirlilerin desteğiyle görkemli bir açılış yapmak istediklerini kaydeden Karabıyık, açılışa Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Başkanı Andre Meyerin yanı sıra programının uyması halinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımın da katılacağını açıkladı.
     Karabıyık, 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde oynanacak Erkekler Avrupa Ligi Dörtlü Final müsabakalarının Türkiyeye verilmesi durumunda, bu karşılaşmaların İzmirde oynanabileceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Bahri Okumuş
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Voleybol Federasyonu Başkanı Karabıyık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER