Kemeraltı Çarşısında patlayıcı madde denetimi yapıldı

Kemeraltı Çarşısında patlayıcı madde denetimi yapıldı


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı Çarşısında geçen hafta dalış malzemesi satan bir iş yerinde oksijen tüpünün patlaması sonucu meydana gelen kazanın ardından denetimleri arttırdı.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Kemeraltında patlayıcı, parlayıcı, yanıcı ve yakıcı maddeleri bulunduran ve satan iş yerlerini denetledi.
     Denetimi tamamlanan 34 işyerinde yangın tedbirlerinin eksik olduğu saptanırken, açıkta parlayıcı malzeme bulunduran işyerleri hakkında yasal işlem yapılmak üzere rapor tutuldu.
     İtfaiye Daire Başkanlığı yetkililerinin, denetimlerin süreceğini ve Kemeraltının ardından İzmir geneline yayılacağını vurgulayarak, can ve mal güvenliği için tehdit oluşturabilecek maddeleri bulunduran ve satışını yapan işyerlerine yönelik denetimlerle olası olumsuzlukları önlemeyi amaçladıklarını belirttiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:
     Dalış ürünleri, av malzemeleri satan mağazaları, oyuncakçıları, LPG satışı yapan yerlerin tümünü denetleyeceğiz. Ruhsatsız çalışan, yangın tedbiri ve gerekli güvenlik önlemi almayan iş yerleri hakkında rapor tutarak faaliyet konusuna göre Emniyet Müdürlüğüne ve ilgili ilçe belediyesinin zabıta birimine bildiriyoruz. Emniyet Müdürlüğü ve ilçe belediyesi de, can ve mal güvenliğini sağlamak üzere gerekli tedbirleri alıncaya kadar iş yerlerinin faaliyetlerini durduracak.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
<< Önceki Haber Kemeraltı Çarşısında patlayıcı madde denetimi yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER