Kepez Belediyesi ekim ayı Meclis toplantıları

Kepez Belediyesi ekim ayı Meclis toplantıları devam ediyor


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesinin ekim ayı Meclis toplantısı, Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında devam etti.
     Toplantıda 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 2013 yılı taslak performans programının oy birliği ile kabul edilmesinden sonra, 2013 yılı tahmini bütçesi görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonunun bütçeyle ilgili raporunun oylamayla okunup kabul edilmesinin ardından muhalefet partilerinin grup sözcüleri, bütçeyle ilgili görüşlerini dile getirdi.
     Belediye Başkanı Tütüncü, yaptığı konuşmada, 2012 yılı bütçesinin 160 milyon lira olduğunu, 2013 yılı bütçesinin ise 177 milyon lira olacağını belirtti.
     Bütçenin yüzde 38ini yatırıma ayırdıklarını anlatan Tütüncü, gelecek dönem yapmayı planladıkları çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:
     Temmuz 2012de temelini attığımız 20 milyon lira bütçeli Kepezpark Varsak projesini Temmuz 2013de hizmete açacağız. 2 bin kişilik kongre ve sergi merkezinin ihalesini geçtiğimiz nisan ayında yapmıştık. Ancak ihaleye katılan firmaların itirazı neticesinde ihaleyi iptal ettik. İhaleyi geçtiğimiz hafta yeniden yaptık. Yeni yılda da tesisin temelini atacağız. Gazi Bulvarı Sanayi Kavşağındaki Adnan Menderes Parkının içerisine, Antalya Kent Konseyi ile İnsan Hakları Kütüphanesi yapacağız. Belediyemiz hizmet binasının yanındaki sosyal tesis alanına kreş inşa edeceğiz. Yeni Mahalledeki açık semt pazarını 5 milyon liraya kapalı bir pazar haline getireceğiz.
     Bütçenin yaklaşık üçte birinin yatırıma ayrıldığını kaydeden Tütüncü, Bütçenin üçte birinin yatırıma ayrılmış olması demek, bütçenin yatırım ağırlıklı olduğu anlamına gelir. 2013 bütçesi 46 milyon 713 bin lira olan Fen İşleri Müdürlüğü ile ve yeni bütçesi 31 milyon 724 bin lira olan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bugüne kadar ilçede ciddi bir hizmet üretti. Kültür Müdürlüğünün yeni mali yıldaki bütçesi 4 milyon 269 bin lira olacak dedi.
     Gelecek yıl 8 aylık zaman zarfında 9 kapalı, 6 açık olmak üzere 15 kültürel tesiste 420 etkinlik yapacaklarını bildiren Tütüncü, bunun sosyal ve kültürel belediyecilik bakımından çok önemli bir rakam olduğunu söyledi.
     Personel giderlerinde ciddi manada istikrar olduğunu kaydeden Tütüncü, Göreve geldiğimizde belediyenin personeline borcu vardı. Şu an itibarıyla personeline borcu olmayan bir belediyeyiz. Mali disiplini elden bırakmayarak kendi yağı ile kavrulan bir belediye olmanın azmi ve kararlılığı içerisindeyiz diye konuştu.
     Tütüncünün konuşmasından sonra Kepez Belediyesinin 2013 yılı tahmini gelir ve gider bütçesinin 177 milyon lira olması oy birliği ile kabul edildi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kepez Belediyesi ekim ayı Meclis toplantıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER