Kılıçdaroğlu, Lozan Anlaşmasının 90. yılı etkinliğine

Kılıçdaroğlu, Lozan Anlaşmasının 90. yılı etkinliğine katıldı


ANKARA (A.A) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Lozan Barış Antlaşmasının 90. yılı dolayısıyla Pembe Köşkte düzenlenen etkinliğe katıldı.
     İnönü Vakfı Başkanı Özden Tokerin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, emekli Büyükelçi Bilal Şimşirin Lozan Günlüğü isimli kitabının tanıtımı yapıldı.
     Özden Toker, yaptığı konuşmada, bugünün hem kendileri için hem de Türkiye Cumhuriyeti için önemli olduğunu ifade ederek, 90 yıl önce küçük bir devletin bütün dünyaya karşı bağımsızlığını ve haklarını savunmak ve devlet olmayı hak ettiğini göstermek için büyük bir mücadeleye girdiğini söyledi. Lozan Barış Antlaşmasının Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki önemine değinen Toker, anlaşmanın bir örneğinin de Pembe Köşkte sergilendiği kaydetti.
     Tokerin ardından emekli Büyükelçi Şimşir, konuklara kitabı hakkında bilgi verdi. Şimşir, Lozan Barış Kongresi ve Barış Antlaşması sürecinin 1922-1923 yılları arasındaki belgesel kronolojisini içeren kitapta, telgraflar, raporlar ve konuşmalar olmak üzere süreçle ilgili ulaşılabilecek bütün belgelerin yer aldığını kaydetti. Şimşir, kitabını imzalayarak Kemal Kılıçdaroğluna hediye etti.
     Şimşirin ardından Prof. Dr. Temuçin Faruk Ertan, Lozan Konferansının İlk Günü konulu sunum yaptı.
     Etkinliğe Kılıçdaroğlunun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve DSP Genel Başkanı Masum Türker de katıldı.
    
     Muhabir: Barış Gündoğan / Eda Ünlü Özen
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu, Lozan Anlaşmasının 90. yılı etkinliğine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER