Kırıkkalede atık su tesisi inşaatı çalışmaları

Kırıkkalede atık su tesisi inşaatı çalışmaları


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Belediyesi projelerinden biri olan atık su tesisi inşaatı çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
     Belediye Başkanı Veli Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, atık su tesisi inşaatının tamamlanmasının ardından, suların çevreye zarar vermeden deşarj edilerek, Kızılırmak Nehrinin hijyenik durumu ve su kalitesini de iyileştirmeye katkıda bulunacağı belirtti.
     Tesisin, nehir kenarında, Yahşihan yolu üzerinde, mülkiyeti belediyece kamulaştırılmış olan 254 bin 382 metrekare alanda inşa edildiğini ifade eden Korkmaz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Tesis, biyolojik azot ve biyolojik fosfor giderimle ve çamur stabilizasyonlu bir tesis modeli olacaktır. Bu nedenle yapılacak tesis, ileri biyolojik arıtma tesisi olacaktır. Tesiste giriş pompa istasyonu, ince ızgara, havalandırma ızgarası ve yağ giderici, anaerobik havuzu, aktive edilmiş çamur havuzu, fosforun kimyasal eliminasyonu, final çökeltme havuzları, mekanik kurutma, çamur depolama alanı, supernatant tampon tankı, septik bertaraf istasyonu gibi üniteler bulunacaktır. Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz,1150 kilometre uzunluğundaki Kızılırmak Nehrinin, geçtiği güzergahtaki bir çok yerleşim bölgesinin içme suyunu temin ettiğini, aynı zamanda tarımsal sulama ve havza boyunca her türlü bitkinin yetiştirilmesinde kullanılmaktadır.
     Korkmaz, tesis çalışmalarının şuana kadar yüzde 45inin tamamlandığını, gelecek kuşaklara temiz bir çevre ve yaşanabilir bir şehir bırakmak için çalışmalara aralıksız devam edeceklerini kaydetti.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkalede atık su tesisi inşaatı çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER