Kırklarelide tekstil kursu atölyesi açıldı

Kırklarelide tekstil kursu atölyesi açıldı -Kırklareli Valisi Yaman: -Bu kurslarla vatandaşımız kendi parasıyla evine ekmek götürebilecek duruma gelecek (Fotoğraflı - Görüntülü)


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklarelide, Roman vatandaşlara yönelik istihdam garantili tekstil kursu atölyesi törenle açıldı.
     Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Hamidiye Mahallesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu tür kursların vatandaşlara meslek öğrettiğini belirtti.
     Kimsesizlerin kimsesi olmaya çalıştıklarını ifade eden Vali Yaman, her vatandaşın evine yemek girmesi için çalıştıklarını söyledi.
     İşsizlik sayısını sıfıra düşmesi için gayret gösterdiklerini vurgulayan Vali Yaman, şunları kaydetti:
     İş adamlarımızla beraber yardıma muhtaç vatandaşlarımıza istihdam alanları yaratmaya çalışıyoruz. Vatandaşımızı daha fazla rahat ettirebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Memleketin alt yapısı, köprüsü, içme suyu, eğitim ve sağlık alanı gibi yatırımlar yaparken, vatandaşımızın sıkıntılarını gidermeye gayret gösteriyoruz. Bu tür kurslarla vatandaşımız kendi parasıyla evine ekmek götürebilecek duruma gelecek. İnşallah herkes emekli olmaya hak kazanır.
     Kırklareli Vali Yardımsı Tacettin Özeren de 35i kadın toplam 50 Roman vatandaşının katılımıyla başlayan kursun 10 Eylülde sona ereceğini belirtti.
     Özeren, kurs sonunda kursiyerlerin çeşitli fabrikalarda staj yaparak iş hayatına başlayacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Salim Tiran / Hakan Şahin
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Kırklarelide tekstil kursu atölyesi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER