Kırklareliden kısa kısa

Kırklareliden kısa kısa -Hububatlarda kök boğaz hastalığı uyarısı


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, yoğun yağışlar nedeniyle çiftçilerin, hububatlarda oluşabilecek kök boğaz hastalığına karşı mücadele etmesi gerektiğini bildirdi.
     Şaylan, yaptığı yazılı açıklamada, kök boğaz hastalığına karşı ilaçlamanın mart ayı içerisinde yapılması gerektiğini belirtti. Hastalık ile mücadele edilmezse, üründe rekolte ve kalite kaybının olabileceğini ifade eden Şaylan, şunları kaydetti:
     Hastalık buğday, arpa, yulaf, tritikale ve çavdarda görülmektedir. Bu hastalık oksijenin yetersiz olduğu ağır ve zayıf topraklar ile sık ekim yapılan tarlalarda daha fazla ortaya çıkmaktadır. Mevsim itibarıyla bölgemizde görülen sağanak geçişlerinin ardından güneşin ortaya çıkması ve hava sıcaklığının yükselmesi sonucu hastalığın çoğalmasına uygun ortam oluşuyor. Bu yüzden üreticilerimizin tarlalarını kontrol ederek, hastalık varsa ilaçlama ile önlem alsınlar.
    
     -8 Mart Dünya Kadınlar Günü-
    
     CHP Kırklareli İl Başkanı Vecdi Gündoğdu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Gündoğdu, mesajında, kadınlara değer vermenin geleceğe yapılan en büyük yatırım olduğunu belirtti. Kadınların haklarının korunması gerektiğini ifade eden Gündoğdu, şöyle devam etti:
     Kadın, haklarıyla kadındır. Hakları hiçe sayılan kadın, kadınlık bilinci ve erdemi çürümüş bir toplumsal yozlaşmayı beraberinde getirir. Kadınlarımızın taleplerinin, isteklerinin özünde emek ve eşitlik vardır. Elbette bu anatomik, fizyolojik ya da duygusal bir eşitlik değildir. Söz konusu eşitlik, hayata katılma, kendini gerçekleştirme ve geliştirme, üretme ve üretimin sonuçlarından hak ettiği payı alma anlamında fırsat eşitliğidir.
     İnanıyor ve biliyoruz ki kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları kadın zarafeti ile şekillenen bir sosyal hayata, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegane koşuludur.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Kırklareliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER