Kıyafet özgürlüğü için başlatılan imza kampanyası

Kıyafet özgürlüğü için başlatılan imza kampanyası


BİTLİS (A.A) - Memur-Sen Konfederasyonunca, kılık kıyafet özgürlüğü için başlattığı 10 milyon imza kampanyası tamamlandı.
     Memur-Sen adına basın açıklaması yapan Birlik Haber-Sen Bitlis Şubesi Başkanı Nafiz Karakuzu, topladıkları imzaları genel merkezlerine gönderdiklerini belirtti.
     Genel merkezde toplanan imzaların Başbakanlığa teslim edileceğini ifade eden Karakuzu, şöyle konuştu:
     Belirlediğimiz 10 milyon imzanın üzerine çıkarak, toplanan imzaları genel merkezimize gönderdik. Darbecileri yargılayan Türkiye, darbe anayasasıyla yönetilme ve hatta darbe anayasasında bile yer almayan kılık kıyafet yönetmeliğiyle, kamu görevlilerinin özgürlüklerinin kısıtlanması ayıbından kurtulmalı. Türkiyenin en büyük sivil toplum örgütü olan Memur Sendikaları Konfederasyonu olarak üzerimize düşeni yaptık. Milletimizin yasakların kaldırılmasına yönelik taleplerini, imza kampanyamızla Başbakana iletiyoruz. Bundan sonra sorumluluk hükümetindir.
     Kampanyayı başlattıkları ilk günden itibaren gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirten Karakuzu, Memur-Senin mevsimsel iyileştirmeler yerine, kalıcı ve anayasa güvencesiyle getirilen demokratikleşme ve özgürlüklere taraf olduğunu kaydetti.
     Karakuzu, Hak ve özgürlükler, yasalarla ve anayasayla teminat altına alınmalı. En temel hakların kullanımı, bir minnet borcu doğurmamalı dedi.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Kıyafet özgürlüğü için başlatılan imza kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER