Kızılay Haftası

Kızılay Haftası -Simav Belediye Başkanı Karahan: -Türk Kızılayının 19 Mayıs 2011deki depremden sonra Simav için yaptıklarını unutmamız asla mümkün değil


KÜTAHYA (A.A) - Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Türk Kızılayının 19 Mayıs 2011deki depremden sonra Simav için yaptıklarını unutmamız asla mümkün değil dedi.
     Karahan, AA muhabirine, bu yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihlerinin Kızılay Haftası olarak kutlandığını söyledi.
     Simav halkının Türk Kızılayına minnet borcu olduğunu belirten Karahan, şöyle konuştu:
     Türk Kızılayının 19 Mayıs 2011deki depremden sonra Simav için yaptıklarını unutmamız asla mümkün değil. Afetlerde oluşan her türlü olumsuzlukta yardım elini uzatan ve yaraların sarılmasında özveriyle çalışan Türk Kızılayı, önemli yardım kuruluşlarımız arasında yerini korumaktadır. Türk Kızılayı, toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı, afette müdahale, kan bağışı gibi önemli hizmetler sunmaktadır. Amacı insanlara yardım etmek olan Türk Kızılayı, din, dil, ırk ayrımı yapmadan, bizler adına felakete uğrayan bölgeye yardım elinin uzatılması görevini üstlenir. Ayrıca halk sağlığıyla yakından ilgilenen bir kurumdur. Türk Kızılayı bu çalışmaları Türk halkının gönüllü katkılarıyla gerçekleştirmektedir. Türk Kızılayının darda kalanlara uzattığı yardım elinin bilincindeyiz. Belediyemiz, Türk Kızılayının Simav Şubesi için Belediye İşhanında Belediye Meclisi üyelerimizin tam desteğiyle 25 yıllığına dernek lokali tahsis ederek, Türk Kızılayının yanında olduğunu göstermiştir. Belediyemiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Kızılayının yanında olmayı sürdürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Kızılayının kuruluşunun 144üncü yıl dönümünü kutlarım.
    
     -Din, dil, ulus ayrımı yapmadan yardım elini uzatır-
    
     Türk Kızılayı Simav Başkan Yardımcısı Ömer Aydar da Türk Kızılayının barış içinde bir arada yaşamayı sağladığını ve insanlar arasında birlik ve beraberlik duygularını geliştirdiğini anlattı.
     Türk Kızılayının, savaş, deprem, sel baskını, yangın, salgın hastalık gibi felakete uğrayanlara yardım ettiğini dile getiren Aydar, şunları kaydetti:
     Türk Kızılayı ülke içinde ve ülke dışında yaptığı yardımları, üyelerin ödentileri, yardımseverlerin bağışları ve öğrencilerin satın aldığı pullarından elde ettiği gelirlerle karşılar. Türk Kızılayı hiçbir ayrım gözetmeksizin doğal yıkımlara uğrayanlara, savaş yaralılarına, düşkünlere, salgın hastalıklara yakalananlara, din, dil, ulus ayrımı yapmadan yardım elini uzatır. Gerektiğinde aynı amaçlı Kızılhaç, Kızılaslan, Güneş gibi yardım kuruluşlarıyla iş birliği yapar. Gençlik kampları, aşevleri, hastaneler, dispanserler, kan merkezleri gibi sağlık ve yardım kuruluşlarını çalıştırır.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER