Kızının öldüğü yolda oturma eylemi yaptı

Kızının öldüğü yolda oturma eylemi yaptı -Samsunda trafik kazasında kızını kaybeden baba kazanın yaşandığı yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı


SAMSUN (A.A) - Samsunda, trafik kazasında kızını kaybeden baba kazanın yaşandığı yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.
     İlkadım ilçesi Batıpark sahil yolunda 24 Mayısta meydana gelen trafik kazasında kızı Ceren Beyza Yılmazı (12) kaybeden baba Selçuk Yılmaz, kazanın yaşandığı yolu kalabalık bir gurupla trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı.
     Grup adına açıklama yapan baba Yılmaz, olay günü Atakum yönünden şehir merkezine gelen Ercan H. idaresindeki servis aracının, aşırı hızlı bir şekilde sahil yolunu kullandığını kızına çarptığını söyledi.
     Kızı Cerenin olay yerinde hayatını kaybettiğini anlatan baba Yılmaz, Kızım olay yerinde hayatını kaybetti. Araç sürücüsü ifadesinde hızının 40-50 kilometre olduğu şeklinde beyanda bulunmuş. Oysa bu hızda bir çocuk olay yerinde hayatını kaybetmezdedi.
     Olayda sürücü kadar kadar şehrin yöneticilerinin de suçlu olduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
     Bu alanda daha önce de ölümle sonuçlanan kazalar olmasına rağmen, hiçbir güvenlik tedbiri alınmadı. Bu alanda herkes piknik yapıyor. Trafik lambası, kamera, radar gibi hiç bir hız önleyici mekanizma konulmadı. Burada bir önlem alınması için yetkililerin başına bir kaza mı gelmesi lazım- Yüzlerce insanın piknik yaptığı, gezdiği bir alanın sorumsuz ve tedbirsiz bir şekilde trafiğe açılmamalıdır. Yetkilileri vicdan muhasebesi yapmaya davet ediyorum. Bu açıklamayı yetkililerin konuya dikkatini çekmek için yapıyoruz.
     Grup, açıklamanın ardından yolu trafiğe açtı.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Kızının öldüğü yolda oturma eylemi yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER