KLÜdeki Türkmenistanlı öğrenciler yöresel kıyafetlerini tanıttı

KLÜdeki Türkmenistanlı öğrenciler yöresel kıyafetlerini tanıttı


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Üniversitesinde (KLÜ) öğrenim gören Türkmenistanlı öğrenciler, yöresel kıyafetlerini tanıttı.
     KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Türkiyenin çevresindeki kardeş ülkelerle beraber dünya ülkelerine örnek olacağını söyledi.
     Kardeşlik duygusunun insanları birbirine bağlayarak, gönül bağlarının iç içe geçmesini sağladığını belirten Aykaç, kardeş ülkelerle olan dostluğun çığ gibi büyüdüğünü anlattı.
     Balkan ülkeleriyle daha güçlü, zengin ve kuvvetli kardeşlik bağlarının temellerini Kırklarelide atmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Aykaç, şunları kaydetti:
     "Güzel bir bahar ayında çok güzel bir vesileyle toplanmış bulunuyoruz. Yabancı uyruklu öğrenciler bizim misafirlerimizdir. Kendilerine kucaklarımızı ve gönlümüzü açıyoruz. Misafir öğrencilerimizin de üniversitemize büyük bir zenginlik kattıklarına inanıyoruz. Kardeşlik duygularımızın temellerini bugün burada bir kez daha atıyoruz. Gelecekte belki bu kardeşlik duygumuz, çok daha büyük meyveler verecek. Biz kardeşlerimizle Kırklarelide olduğu gibi yarın Balkan ülkelerinde dostluklarımızı yoğun olarak paylaşacağız. Atılan temeller üzerinde çok daha güzel eserler yükselecek. Türkiye kardeşleriyle barışın sembolü olacak. İnsanlığa, kardeşliğin, barışın, hoşgörünün refahın nasıl tesis edileceğini gösterecek. Sıcak bağlarımızın gelecekte de devam ettirileceğine inanıyorum. Bütün dünyaya güzel örnekler teşkil edeceğiz."
     Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan defile ile Türkmenistanın yöresel kıyafetleri tanıtıldı.
     Etkinlik, Türkmenistan düğünlerinden kesitlerin izlenmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Özgün Tiran
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber KLÜdeki Türkmenistanlı öğrenciler yöresel kıyafetlerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER