Kocaelideki yoğun gaz kokusu

Kocaelideki yoğun gaz kokusu -Tüpraş: "Meşalede yanma sonucunda açığa çıkan yanma gazları, rüzgarın yönü ve şiddetine bağlı olarak farklı bölgelerde koku olarak hissedilmiştir"


KOCAELİ (A.A) - Tüpraş, Kocaeli kent merkezi ve bazı ilçelerde hissedilen yoğun gaz kokusuna ilişkin, meşalede yanma sonucunda açığa çıkan yanma gazlarının, rüzgarın yönü ve şiddetine bağlı olarak farklı bölgelerde koku olarak hissedildiğini bildirdi.
     Tüpraştan yapılan yazılı açıklamada, tüm dünyada olduğu gibi rafinerilerdeki meşalelerin üretim birimlerinin devreye alınıp çıkarılması, elektrik kesintisi gibi acil durumlarda basınç yükselmesi veya çevreye kontrolsüz gaz verilmesini önlemek için kurulu sistemler olduğu bildirildi.
     Bu sistemlerde basınç yükselmesi durumunda fazla gazların meşalelere gönderilerek kontrollü olarak yakıldığı dile getirilen açıklamada, çevre ve insan sağlığına olumsuz etkisi bulunmayan yanma gazların da atmosfere verildiği ifade edildi.
     Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     "6 Mayıs 2013 Pazartesi günü öğle saatlerinde İzmit rafinerimizdeki bir ünitenin devreye alınması sırasında benzer ihtiyaçla gazlar yakılmak üzere meşaleye verilmiştir. Meşalede yanma sonucunda açığa çıkan yanma gazları rüzgarın yönü ve şiddetine bağlı olarak farklı bölgelerde koku olarak hissedilmiştir. Bu kapsamdaki emisyonların çevre ve insan sağlığına olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır. Konunun kamuoyunda oluşturduğu etki nedeniyle herhangi bir kaygıya meydan vermemek amacıyla şirketimizce bu açıklamaya gerek duyulmuştur."
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelideki yoğun gaz kokusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER