Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Okullarına ilgi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Okullarına ilgi artıyor


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Okulları 35 tesis ve 4 bin 340 öğrenci ile faaliyetlerine devam ediyor.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin spor ve egzersiz yapma alışkanlığını tabana yayarak, spor kültürü ve sevgisi oluşturarak çocukları zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla faaliyete geçirdiği Spor Okulları Projesinden 8-9 yaş grubundaki ilkokul öğrencilerinin faydalandığı bildirildi.
     Açıklamada, eğlenceli atletizm, jimnastik, basketbol, masa tenisi, futbol, satranç, hentbol ve voleybol olmak üzere, 8 branşta spor temeli aşılayan projenin sömestr ve yaz tatilleri haricinde, eğitim öğretim dönemi boyunca her hafta sonu öğrenci gruplarını ağırladığı belirtilerek, Spor Okullarında derslerin 12 ilçede eş zamanlı gerçekleştirildiği vurgulandı.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ve Gençlik Hizmetleri, Spor İl Müdürlüğüne ait tesislerde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların spor salonlarında oluşturulan salonlarda gerçekleştirilen derslerde öğrencilere antrenörler tarafından spor bilinci aşılandığı ifade edilen açıklamada, şunlar bildirildi:
     Öte yandan antrenörlerin yanı sıra İzmit ve Gebze-deki Spor Okullarında 3, diğer ilçelerde ise 1 koordinatör görev alıyor. Spor Okulları, 12 ilçede, 35 tesiste, 16 koordinatör, 61 antrenör, 30ar kişilik sınıflardan oluşan toplam 142 grup ve 4 bin 340 öğrenciyle sürdürülüyor.
     Proje kapsamında, öğrencilere spor kıyafeti verilirken, tüm tesislere 8 branş için her ay malzeme takviyesi yapılıyor. Tesislerin bakım-onarım ihtiyaçları da yine Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor.
     Öte yandan uzman antrenörlerin görev yaptığı Spor Okulları genç yeteneklerin adeta izini sürüyor. Yetenekleri ile antrenörlerin dikkatini çeken öğrenciler profesyonel ve amatör spor kulüplere yönlendiriliyor.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Okullarına ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER