Konya MMOda LPG sektöründe yaşanan sorunlar

Konya MMOda LPG sektöründe yaşanan sorunlar ele alındı


KONYA (A.A) - Makina Mühendisleri Odası Konya Şubesinde düzenlenen toplantıda, LPG sektöründe hizmet eden firma yetkililerine gaz sızdırmazlık kontrollerinde dikkat edilen hususlar ve uyulması gereken mevzuatlar hakkında bilgi verildiği bildirildi.
     MMO Konya Şube Başkanı Mete Kalyonu, yaptığı yazılı açıklamada, Makina Mühendisleri Odasının etkinlik alanında bulunan Konya merkez ve ilçeleri ile Aksaray ve Karaman illerinde TSEden yetki almış LPG/CNG yetkili firmaları tarafından montajlar yapıldığı, bu montajların da Makina Mühendisleri Odası Konya Şubesi tarafından kontrol edildiğini belirtti.
     Standartlar ve ilgili mevzuatlara uygun olarak yapılan montajlar sonrasında Oda tarafından Montaj Tespit Raporları onaylandığı ve bu araçlara Gaz Sızdırmazlık Raporları verildiğini anımsatan Kalyoncu, şunları kaydetti:
     İnsan can ve mal güvenliğiyle çevre kirliliğinin ön planda tutulduğu LPG montajlarındaki yeni uygulamaların değerlendirildiği toplantı Konyada araçlara LPG/CNG dönüşümleri yapan yetkili firmalar ve yetkili mühendisleriyle birlikte Odamızda yapılmıştır. LPG/CNG sektöründe yaşanan sorunlar, LPG sistemlerindeki yeni uygulamalar, yetkili mühendislerin çalışma koşulları, firmaların ve mühendislerin talepleri gibi konular toplantıda değerlendirilmiştir. Şubemiz tarafından yapılan Gaz Sızdırmazlık Kontrollerinde dikkat edilen hususlar ve uyulması gereken mevzuatlar hakkında Odamız yetkilileri tarafından firma yetkililerine bilgi verilmiştir. Yetki belgesi olmadan LPG dönüşümü yapan firmaların bu işi yapmaması için ortak çalışmaların yapılmasını kararlaştırıldığı toplantıda, sektörde hizmet eden yetkili mühendislerin özlük haklarının iyileştirilmesi ve ekonomik krizden etkilenen LPG dönüşüm firmalarının sorunlarının çözülmesi için yapılması gereken uygulamalarda toplantı ele alınmıştır.
     Kalyoncu, LPG dönüşümü yapılan araçların tehlike oluşturmadan trafiğe çıkabilmeleri, vatandaşların güven içerisinde araçlarını kullanabilmeleri için LPG sektörü ili ilgili çalışmalar yapmaya devam edeceklerini bildirdi.
    
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Konya MMOda LPG sektöründe yaşanan sorunlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER