Ahilik Kültürü Haftası

Ahilik Kültürü Haftası


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.
     Zonguldak Valiliği önündeki törende, Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, törende yaptığı konuşmada, Ahiliğin, dünya ve ahireti birlikte düşünen anlayışa sahip olduğunu, ekonominin de bir amaç haline getirilmesine izin verilmediğini söyledi.
     Ahilik anlayışında din, dil ve ırk farkı gözetmeksizin herkese eşit davranıldığını anlatan Coşkun, şöyle devam etti:
     Çalışmak ve üretmek, alın teri ile kazanmak Ahilikte bir ahlak kuralıdır. Ahilikte iş ve meslek ahlakında kabul edilmesi ve uyulması gereken kurallar vardır. Ahilik iş yerinde çalışanlar ile çalıştıranlar arasında pek fark olmadığı gibi aralarında baba oğul ilişkileri vardır. Ahilikte kendinden önce başkalarını düşünmek ve kollamak, hak ettiğinden fazlasını istememek, kanaat ve tevazu ölçüleri içinde üstatların öğrettiği birlik ve beraberliğin korunması için dayanışma içerisinde bulunmak mutlaka uyulması şart olan ahlak kaideleridir.
     Törende, Vali Erol Ayyıldız, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Salih Demir ve Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Camgöze şed kuşatıldı.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber Ahilik Kültürü Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER