Köpekten bir kilogramlık tümör çıkarıldı

Köpekten bir kilogramlık tümör çıkarıldı -Sahibi tarafından getirildiği veteriner kliniğinde kanser teşhisi konulan köpeğin göğsünden ameliyatla tümör kitlesi alındı


SAKARYA (A.A) - Sakaryada kanser teşhisi konulan köpeğin göğsünden ameliyatla bir kilogramlık tümör alındı.
     Ameliyatı yapan Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cocker" cinsi köpeğin göğsündeki şişkinlik nedeniyle 3 hafta önce kliniğe getirildiğini söyledi.
     Analizlerden köpekte tümör olduğunun anlaşıldığını ifade eden Yıldız, "3 haftalık süreçte hastalığı takip ettik. Bugün de tümörlerin tümünü aldık. Bir kilo ağırlığındaki tümörü patolojiye göndereceğiz. İyi huylu mu, kötü huylu mu, ona bakacağız. 2. aşama ise kemoterapi, gerekirse uygulanacak" diye konuştu.
     Yıldız, insanlar gibi ev hayvanlarının da kanser olabildiğini belirterek, hayvanların her türlü kimyasaldan ve radyasyondan korunması gerektiğini anlattı.
     Evsel atıkların ve ev yemeklerinin hayvanlara verilmemesi gerektiğine dikkati çeken Yıldız, şöyle konuştu:
     "Köpekleri evde ne çıkarsa verilir şeklinde besliyoruz ama bu yanlış bir yöntem. Kuşun, ineğin, balığın yemi vardır ama köpeğin yoktur. Köpekler etoburdur ama bizde ne hikmetse kemik verilir hayvanlara. Bu, hayvanını sağlığına son derece zararlı. Kemik yalnızca yüzde 2 oranında, o da dişlerini temizlemek amacıyla verilir ama başka türlü verilemez.
     Her türlü kimyasal bizi bozduğu gibi, bizden kalan artıklar da köpeğin sağlığını bozar."
    
     Muhabir: Enes Duran - Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Köpekten bir kilogramlık tümör çıkarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER