Kosova Sağlık Bakanı Aganiye, fahri doktora

Kosova Sağlık Bakanı Aganiye, fahri doktora unvanı -Niğde Üniversitesi Senatosunca fahri doktora unvanı verilen Agani: -İlk kez Kosovanın bir sağlık bakanı fahri doktora ödülüne layık görüldü


NİĞDE (A.A) - Kosova Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Prof. Dr. Ferid Aganiye, Niğde Üniversitesi (NÜ) Senatosu tarafından, Fahri doktora unvanı verildi.
     Üniversitenin konferans salonunda düzenlenen akademik yıl açılışına katılan Prof. Dr. Ferid Agani, İlk kez Kosovanın bir sağlık bakanı fahri doktora ödülüne layık görüldü. Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Niğde Üniversitesi Senatosuna çok teşekkür ederim dedi.
     Fahri doktora unvanına layık görülmesinden dolayı derin duygulara kapıldığını belirten Agani, Böyle duygulara kapılmamın nedenleri kendimi evimde gibi çok rahat hissettiğim Türkiye Cumhuriyetinde bulunmam ve Türkiyenin sayılı üniversitelerinden biri olan Niğde Üniversitesi tarafından böyle yüksek bir ödüle layık bulunmamdan kaynaklanmakta dedi.
     Kosavalı öğrencilerin uzun yıllardır öğrenim için Türkiyeye geldiğini dile getiren Agani, şunları kaydetti:
     Türkiyenin değişik üniversitelerinde eğitim almak üzere yüzyıllardan beri gelen Kosovalı öğrencilerin velileri bu uzak diyarda çocuklarının neyle karşılaşacaklarını pek merak etmez. Bunun nedeni bu güzel ülkede çok sayıda ebeveynleri, kardeşleri, kız kardeşleri vardır. Geldikleri bu yerde de kendi ülkelerinde gibi ezan seslerini işitir ve burada verilen eğitim kalitesi dünya standartlarını yakalamıştır. Olur da evin özlemini ve hasretini çektikleri zaman kendi yurtlarında gibi hazırlanan sarma, dolma, börek, turşu ve annelerinin yaptığı tüm yemeklerin aynılarını yemek için fazla uzağa gitmelerine gerek yoktur, onları etraflarında rahatlıkla bulurlar.
     Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür de Kosova ile Türkiye arasındaki ilişkilerin istikrarlı bir şekilde arttığını belirterek, Pek çok alanda iş birliğimizin geliştiğini, tarihi dostluğumuzun güçlendiğini görmek bizleri memnun etmekte. Bu iş birliği ve ilişkilerin ülkelerimiz arasındaki bağları gelecekte daha da güçlendireceğine ve karşılıklı olarak iş birliği imkanlarından daha geniş şekilde yararlanacağımıza inanıyorum diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Prof. Dr. Adnan Görür tarafından Kosova Sağlık Bakanı Prof. Dr. Ferid Aganiye, Fahri doktora unvanı verilerek, cübbe giydirildi.
     Törene Niğde Valisi Alim Barut, İl Jandarma Komutanı Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, üniversite öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / İsmail İçer
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Kosova Sağlık Bakanı Aganiye, fahri doktora Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER