Köydeki öğrencilere yardım eli uzatıldı

Köydeki öğrencilere yardım eli uzatıldı -Bitlisin Alaniçi ve Yenice köylerinde ihtiyaç sahibi öğrencilere, İstanbuldan yardım geldi


BİTLİS (A.A) - Bitlisin Alaniçi ve Yenice köylerinde ihtiyaç sahibi çocuklara, yardım eli uzatıldı.
     Alaniçi ve Yenice köylerinde görev yapan 4 kadın öğretmenin yardım talebi üzerine, İstanbuldaki Kaynak Holding ve birçok şirket, bu iki okuldaki öğrencilere, tablet bilgisayar, fotokopi makinesi, yardımcı kitaplar, okul üniforması ve diğer ihtiyaç malzemelerini gönderdi.
     Bitlise gelerek yardım malzemelerini öğrencilere dağıtan Kaynak Eğitim ve Kültür Derneği Genel Sekreteri Kürşat Yüce, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaniçi ve Yenice köylerinde görev yapan 4 öğretmenin fedakarlığının kendilerini etkilediğini söyledi.
     Öğretmenlerin özellikle kitap talebini dile getirmesi üzerine harekete geçtiklerini ifade eden Yüce, öğrencilere yardımda bulunmak için çaba gösterdiklerini belirterek, doğudaki köy okullarında fedakarca görev yapan öğretmenleri tebrik etti.
     Öğretmenlerden Hülya Topsakaloğlu ise kendilerine yardım eli uzatan Kaynak Holdinge teşekkür ederek, yapılan yardımın anlamlı olduğunu belirtti.
     Topsakaloğlu, O kadar uzak yerden öğrencilerimize ulaşmaları bizi son derece mutlu etti. Öğrencilerimiz bu kitapların ve diğer malzemelerin sayesinde daha da başarılı olacağına inanıyorum. Bu tür yardımların diğer köy okullarına da yapılmasını istiyoruz. Bunun içinde diğer kuruluşların destek olmalarını istiyoruz dedi.
     Nurhan Duran da İstanbuldan Bitlise gönül köprüsü kurarak, öğrencilere yardımda bulunmanın son derece önemli olduğunu ifade etti.
     Diğer holdinglerin de bunu örnek alması ve diğer köy okullarına yardımda bulunması gerektiğini dile getiren Duran, Öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmesi için, gayret gösterenlere teşekkür ediyoruz. Yapılan yardım bizleri mutlu etti diye konuştu.
     Öğrenciler ise yapılan yardımlardan mutluluk duyduklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Köydeki öğrencilere yardım eli uzatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER