Kozanda fotoğraf ve hat sergisi

Kozanda fotoğraf ve hat sergisi


ADANA (A.A) - Karacaoğlan Yazı Bayramı etkinlikleri kapsamında Kozan ilçesinde Karacaoğlan ezgilerinin yer aldığı fotoğraf ve hat sergisi açıldı.
     İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Altınoran Düşünce ve Sanat Platformunun birlikte düzenlediği Karacaoğlan Yazı Bayramı etkinliği kapsamında Kozandaki tarihi Hoşkadem Camisi meydanında açılan sergide, Toros Dağları ve Kozan Kalesinde bulunan çiçeklerin yer aldığı fotoğraflar üzerine hattat Etem Çalışkanın kaligrafi ettiği Karacaoğlan ezgileri yer aldı.
     Fotoğraf Sanatçısı Haluk Uygur, Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu Doğa Gurubu öğrencilerinin çektiği 250den fazla fotoğraftan oluşan Torosların Nadide Çiçekleri isimli koleksiyonda yer alan 25 fotoğrafın bu etkinlik için özel baskısının yapıldığını, hattat Etem Çalışkan tarafından bu fotoğraflar üzerine Karacaoğlan ezgilerinin yazıldığını belirtti.
     Serginin açılışını gerçekleştiren Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Özgan ise ilçedeki kültürel ve sanatsal etkinliklerin sayısının artırılmasına çalıştıklarını ifade ederek, Kozan Kalesi çiçeklerinin de yer aldığı sergiye emeği geçen sanatçılara teşekkür etti.
     Sanat Danışmanlığını Nazan Gökkayanın üstlendiği sergide, Haluk Uygur, Hadi Ak, Erdem Şimşek, Fadime Kara, Gülsüm Ünal, Mehmet Dilci, Nevis Liman, Onur Bilen, Ozan Gözüyeşil, Özden Özgür Onar, Sinan Sivri ve Tansu Hastürkün fotoğrafları yer alıyor.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kozanda fotoğraf ve hat sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER