KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılan işçiler

KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılan işçiler -Tasarruf tedbirleri gerekçesiyle yılbaşında işten çıkarılan işçilerden 5inin, işe geri dönmek için açtığı dava başladı


TRABZON (A.A) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinde yılbaşında, tasarruf tedbirleri gerekçesiyle işten çıkarılan işçilerden 5inin, işe geri dönmek için açtığı dava başladı.
     Trabzon İş Mahkemesindeki duruşmaya, Farabi Hastanesinde işten çıkartılan ve işe geri dönmek isteyen davacılar Emine Arslan, Ayşe Akyüz, Güner Yılmaz, Hava Demir ve Kadir Şen ile taraf avukatları katıldı.
     Duruşmada hakim, davalıların iş akitlerinin geçerli sebep olmadan feshedildiğini, feshin geçersizliğine ve işe iade edilmelerine karar verilmesini istediklerini, davalı tarafın ise davanın reddine karar verilmesini talep ettiğini belirtti.
     Bu nedenle hakimin uyuşmak isteyip istemediklerini sorduğu taraf avukatlarından davalı KTÜ avukatı Zeynep Esra Kunduracı Güngör ile davacılar avukatı Zeynep Ceren Boztoprak, sulh istemediklerini söyledi.
     Duruşma, eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.
     Duruşma öncesi, işten çıkartılan söz konusu 5 kişinin de aralarında bulunduğu bir grup adına basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, KTÜ ve Farabi Hastanesi yönetimine tepki gösterdi. İkinci, açtıkları davanın lehlerine sonuçlanmasını isteyerek, "İstiyoruz ki bu davada adalet kazansın, hukuk kazansın" dedi.
     KTÜde tasarruf tedbirleri gerekçesiyle yaklaşık 85 taşeron işçinin işten çıkartıldığı ve bu kişilerden bazılarının işe geri dönmek için KTÜ ile çalıştıkları firma aleyhine açtığı diğer davaların da sürdüğü belirtildi.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılan işçiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER