KÜ Uygulama Anaokulu açıldı

KÜ Uygulama Anaokulu açıldı


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Uygulama Anaokulu düzenlenen törenle açıldı.
     Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, törende yaptığı konuşmada, Kastamonunun artık bir üniversite şehri olduğunu belirterek, bunun avantajlarını kullanması gerektiğini söyledi.
     Bektaş, Kastamonuya rehberlik edecek bir üniversitenin bulunması gerektiğini kaydetti.
     KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın da, eğitimin insanın bireysel ve toplumsal kimliğinin oluşumunda, sosyal ve ekonomik hayatın şekillenmesinde birinci derecede önemli olduğunu ifade etti.
     Aydın, 21. yüzyıldaki değişimin insanın yalnızca maddi hayatını değil, düşünce yapısını ve iş hayatını da etkilediğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Bu nedenle gençlerin değişimlere uyabilecek ve katkıda bulunabilecek şekilde yetiştirilmeleri, bütün ülkelerin eğitim sorumlularını en başta ilgilendiren konu olmaktadır. Kastamonu Üniversitesi olarak gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmenin gayreti içerisinde olduk, bundan sonrada olacağız. Anaokulumuzu gelecekte kurulmasını düşündüğümüz okulların ilki olması dolayısıyla önemsiyoruz. İnşallah kurmayı planladığımız vakıf çalışmalarından sonra KÜ ileride de ilkokul, ortaokul ve lise kurabilecektir.
     Konuşmaların ardından okulun açılışı gerçekleştirildi.
     Törende ayrıca anaokulu öğrencileri müzikli gösteri sergilediler.
     Törene, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, Sağlık Müdürü Metin Öztürk, Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, üniversite öğrencileri, öğretim üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber KÜ Uygulama Anaokulu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER